Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chřest jako zdravá zelenina

Špargľa je veľmi ľahko stráviteľná, bohatá na vitamíny A, B1, B2, C a E a na minerály ako horčík, draslík, vápnik a  železo. Špargľa prečisťuje krv, podporuje činnosť obličiek a vylučovanie škodlivých látok. Čerstvosť špargle sa dá overiť celkom jednoducho, "rypnite" nechtom do odrezaného konca, a keď stonka pustí aspoň trochu tekutiny, je čerstvá. Snažte sa ju skladovať v chladničke na najchladnejšom mieste, maximálne 4-5 dní. Šupky a odrezky zo špargle nevyhadzujte, dá sa z nich uvariť chutná polievka. Povarte ich v osolenej a mierne osladenej vode 15 minút, vyberte ich a vo vývare uvarte olúpanú špargľu. Vyberte, polievku dochuťte smotanou, bielym vínom alebo citrónovou šťavou, bielym korením, muškátovým orieškom, do hotovej pridajte nakrájané stonky špargle, veľa petržlenovej vňate a kúsok masla. Vynikajúce! A ešte jedna rada na koniec - pri varení špargle vodu vždy osolte a oslaďte trochou cukru.

uschi3

30. 05. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře