Chutné marinády ke grilování

Teplé počasí se přímo nabízí ke grilování s rodinou či přáteli. Neodolatelná vůně je cítit na terasách, zahrádkách, v restauracích nebo na balkónech. A pravě správně zvolené chutné marinády, dodají vašemu grilování ten správný šmrnc a naprosto delikatesní chuť.
#damejidlo-siroky

Marináda na kuřecí křídla

Budete potřebovat 200 g hořčice, 5 stroužků česneku, 5 polévkových lžic kečupu, 4 polévkové lžíce bílého balzamikového krému, 2 polévkové lžíce nasekané petržele, 4 polévkové lžíce olivového oleje a sůl. Vše řádně promícháme a začneme nakládat omytá křídla. Pro lepší propojení chutí, marinujte přes noc.






Marináda se zázvorem a chilli na krevety a ryby

Budete potřebovat 4 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce citrusového balzamikového krému, 2 prolisované stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru, 1 nadrobno nasekanou červenou feferonku, 1 polévkovou lžíci nasekané citrónové trávy nebo 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy. Ingredience promícháme a takto připravenou marinádou potíráme ryby nebo krevety těsně před grilováním. Rybu můžete grilovat i v alobalu.




Marináda na vepřové maso

Nejčastějším grilovaným druhem vepřového masa je krkovice a pokud ji naložíte do této marinády, neuděláte chybu.

Budete potřebovat citrónovou šťávu, máslo, šalvěj, tymián, mletý pepř a olivový olej.

Připravené maso pokapete citrónovou šťávou, mírně ho potřete změklým máslem a posypete pepřem, tymiánem a šalvějí. Maso rozložíte do uzavíratelné mísy, přelijete olejem a dáte na pár hodin do chladu. Před grilováním maso nechte okapat nebo z něj přebytečný olej odstraňte.


Překvapte hosty neobyčejnou chutí a nezapomeňte na vychlazené pivo, pro dámy to může být víno, ke grilování se hodí například Merlot.

#tescoma-siroky

přidejte na:
Šéfredaktor

09. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář