Chutné salátové zálivky

Abyste své salátky pozvedli na vyšší úroveň, můžete je ozvláštnit chutnými zálivkami. Teprve s nimi si saláty opravdu zamilujete.

#tescoma-velmi-siroky 

Medovo-citronová zálivka na saláty

Citronová kůra je cenná jako koření. Díky ní pokrmy získají pikantnější chuť. Citronovou šťávu zase využijeme k přípravě studených či horkých nápojů, také se přidává do omáček, polévek a hodí se i k masu a rybám.


Citrony přispívají k posílení imunity, pomáhají při horečce, průjmu i při zánětu dásní. Poradí si i s depresemi, jsou skvělým lékem na hmyzí bodnutí a perfektně očistí játra a žlučník.




Česneková zálivka


Česnek kuchyňský je prostě oblíbeným a nezbytným pomocníkem nejen v naší kuchyni. I když u nás se zabydlel velmi dobře. Málokdo však už zná všechny jeho kvality a možnosti jeho využití. Díky jedinečné chuti a výrazné vůni je v naší kuchyni zkrátka nenahraditelný.





Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno


Pažitka má vysoký obsah železa, vápníku a také draslíku. Je v nich ukryt i dostatek vitamínu B, C, D i E. Pokud máte vysoký krevní tlak, říká se, že na to pomáhá pažitka. Při pravidelné konzumaci prý dokáže krevní tlak regulovat. Ale spoléhat byste se na to rozhodně neměli. V kuchyni ji můžete využít k přípravě pomazánek, k dochucení zeleniny, masa nebo zeleninových a kuřecích vývarů.



Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Ananas je tropické ovoce, které roste na ananasovníku chocholatém. Pěstuje se v zemích po obou stranách rovníku. Na jedné rostlině se vyvine pouze 1 plod a po dozrání tato rostlina uhyne.


Jedlá část ananasu v sobě ukrývá až 90 % vody a zbytek tvoří sacharidy, vláknina, bílkoviny a jen 0,1 % tuků. Ananas je bohatým zdrojem vitamínu A, B1, B2, B5 a vitamínu C. Dále obsahuje enzym bromelin, jenž pomáhá odbourávat bílkoviny, tudíž usnadňuje trávení.



#damejidlo-siroky

přidejte na:

29. 08. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář