Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy.
V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu.
Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne.
Druhý den kolečka lehce obalíme v hnědém třtinovém cukru a grilujeme asi 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu. (Nejlépe na grilovacím tácku.)
Zakysanou smetanu smícháme s rumem, ochuceným limetkovou šťávou, který zbyl z marinování ananasu, přidáme 1-2 lžíce třtinového cukru a lžičku skořice. Vše dobře promícháme a vzniklou omáčku přidáme ke kolečkům grilovaného ananasu. Dozdobíme libovolným ovocem, lístkem máty a můžeme podávat.
20. 06. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 23. 09. 2016, 19:09

katka16031 24. 05. 2017, 19:05

palino 28. 08. 2017, 19:45

hanka 24. 02. 2018, 18:10

dušanka 20. 12. 2019, 14:35