Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
10min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
992
kalorií
120.0g
cukrů
28.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy.
V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu.
Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne.
Druhý den kolečka lehce obalíme v hnědém třtinovém cukru a grilujeme asi 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu. (Nejlépe na grilovacím tácku.)
Zakysanou smetanu smícháme s rumem, ochuceným limetkovou šťávou, který zbyl z marinování ananasu, přidáme 1-2 lžíce třtinového cukru a lžičku skořice. Vše dobře promícháme a vzniklou omáčku přidáme ke kolečkům grilovaného ananasu. Dozdobíme libovolným ovocem, lístkem máty a můžeme podávat.
21. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.