Další neodmyslitelnou součástí naší kuchyně je cibule. Obsahuje allicin, který, jak bylo prokázáno, snižuje riziko arteriosklerózy a trombózy a posiluje také imunitní systém. Éterické oleje brzdí zánětlivé procesy a uvolňují hlen, mají protizánětlivé účinky a je výbornou prevencí proti osteoporóze. Obsahuje hodně zinku potřebného na stavbu kostí, vitamíny B,C, A i E.
A jak se užívá ? Čím víc, tím lépe. Doporučuje se jíst syrová. Při nachlazeních je výborný cibulový čaj. Ostatně působí i na bradavičky, kam je třeba ji přiložit čerstvě nastrouhanou, zabalit a nechat 24 hod. působit.
25. 05. 2010, 01:16
Ajaja 25. 05. 2010, 18:51
26. 05. 2010, 01:17
Ajaja 26. 05. 2010, 18:59