Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zajímavosti o cibuli

Další neodmyslitelnou součástí naší kuchyně je cibule. Obsahuje allicin, který, jak bylo prokázáno, snižuje riziko arteriosklerózy a trombózy a posiluje také imunitní systém. Éterické oleje brzdí zánětlivé procesy a uvolňují hlen, mají protizánětlivé účinky a je výbornou prevencí proti osteoporóze. Obsahuje hodně zinku potřebného na stavbu kostí, vitamíny B,C, A i E.

A jak se užívá ? Čím víc, tím lépe. Doporučuje se jíst syrová. Při nachlazeních je výborný cibulový čaj. Ostatně působí i na bradavičky, kam je třeba ji přiložit čerstvě nastrouhanou, zabalit a nechat 24 hod. působit.

Ajaja

23. 05. 2010


Přidat komentář
Thumb
Platí to, co jsem napsala k česneku.

24. 05. 2010, 23:16

Ajaja
Však nemít česnek a cibuli, tak by nebyl svět úplný.

Ajaja 25. 05. 2010, 16:51

Thumb
Bodejť by ne, vždyť je to základ kuchyně.

25. 05. 2010, 23:17

Ajaja
A bacha - nezapomeň na pivo, to prý je taky důležité :-)))

Ajaja 26. 05. 2010, 16:59

Facebook komentáře