Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Co k pití?

Někdy tápeme, co je vhodného na zapití. Světlým pivem máloco zkazíme, je vhodné ke grilovaným jídlům, pálivým pokrmům i ke smetanovým omáčkám. Tmavý ležák je vhodný zase k tučným pečeným masům, neb je-li jídlo těžké, pivo je pomůže strávit.

S víny je to trochu složitější, ale taková všeobecná pomůcka při výběru je, že k lehkému jídlu lehké víno a k tomu, co se déle a hůře tráví víno plnější. Ke kořeněnému se hodí suché víno a ke grilování i k salátům nabídněte víno růžové.

03. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Růžové chutná i ke sladkým jídlům, k dezertům....

Ajaja 07. 08. 2010, 16:02

Thumb
A někdy i jen tak,.

07. 08. 2010, 18:51

Ajaja
Jen tak je nejlepší, ať je to, co je to...

Ajaja 08. 08. 2010, 18:50

Facebook komentáře