Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Co se zbytky?

Raději kupujete maso u řezníka a sami si je porcujete ? Pak jistě čas od času řešíte problém, co se zbytky - kosti po vykostění, odřezky, šlachy, tuk... Já k tomu využívám mrazničku a pěkně třídím, zda jde o zbytky z vepřového či z hovězího masa. Ty z hovězího masa využiji, když připravuji hovězí vývar, prostě je k němu přidám. Pokud jde o zbytky od vepřového masa, i ty využívám obdobně - při pečení. I když je potom zkonzumuje tak leda náš pes, pomohly k tomu, že šťáva z vypečeného masa je mnohem lepší.

Ajaja

05. 04. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Zároveň na samolepky popisuji co je v kterém balíčku za maso a k čemu je nejvhodnější je použít a samozřejmě nesmí chybět datum uložení.

05. 04. 2010, 19:36

Ajaja
Datum ignoruji, obvykle to stíhám likvidovat rychle. Pokud jde o polepování - tak letos se mi podařilo hromadné popisování (jela jsem na dovču a navařila pánům do foroty, leč popisovat jsem to začala, až když bylo šuple plné - oj to byl občas rébus...

Ajaja 06. 04. 2010, 19:31

Facebook komentáře