Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Co vařit o dovolené

Pokud z nějakého důvodu chcete nebo musíte na dovolené vařit, tak bych vám ráda dala inspiraci, co na dovolené můžete rychle ukuchtit. Já vím, většina suchých pytlíku je jako inspirace nic moc, ale o dovolené se člověk stará o jiné věci, než jen o jídlo a nikdo nechce celý den stát u plotny a vařit. My jsme se na takovou dovolenou vypravili poprvé v životě a dá se to v pohodě přežít :) Peníze, které by člověk utratil, kdyby dva týdny jedl jen v restauracích, by asi byly nebyly zanedbatelné a každý na to nemá. Pokud máte doma kontaktní gril, sendvičovač nebo raclette, tak rozhodně doporučuji vzít s sebou. Výborná věc na opékání staršího chleba, sekané, nebo zeleniny. Nouzově se na tom dá ogrilovat i maso a další věci. Pečivo: trastový chleba (vydrží opravdu dlouho, vybírejte podle data spotřeby a týden až dva bude v pohodě), rýžové nebo kukuřičné chlebíky (například Knupsi), suchary, bagety na dopékání (ty vydrží opravdu dlouho, radši bych ani nezkoumala, co všechno obsahují :), pita chléb, mexické tortily.Přílohy: gnocchi, rýže, těstoviny, tortelini, špecle, brambové těsto, fazole v plechovce. Maso: lunchmeet, párky v plechovce, konzervy ve vlastní šťávě, nebo hotovky, sekaná z obchodu na dopečení, suchý salám a zavařovaná masa (s tím moc neporadím, pač to nedělám :) Polévky z pytlíku a skvělý nápad jsou různé hotové omáčky na dopečení, nebo hotovky, kdy přidáte jen těstoviny. Inspirace: Můžete například uvařit párky s fazolemi v plechovce, těstoviny s omáčkou z pytlíku, opečená sekaná na grilu s místní zeleninou, salát + tuňák, rizoto s masem z vlastní šťávy, atd. Inspirací se meze nekladou.Vše záleží na vašich možnostech a financích. Pokud nejste nároční, takovéto vaření vám bohatě stačí. Pokud si jej prokladete kupováním místní zeleniny a ovoce a mléčných výrobků, tak budete v pohodě.

Fotogalerie

jessynka

31. 03. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Dávám přednost si o dovolené skutečně, ale skutečně odpočinout. Takže nechci žádné, ale žádné starosti s jídlem. To budu raději na francouzské bagetě, dobrém sýru a troše červeného.

Ajaja 29. 03. 2010, 19:47

Facebook komentáře