Delikátní pelmeně

Těstové taštičky plněné masem. To jsou pelmeně. Náplní se stává často vepřové, hovězí nebo jehněčí mleté maso, přičemž oblíbenou variantou bývá také kombinace dvou i více druhů masa zároveň. My máme pro vás recept, který nabízí kombinaci vepřového masa s hovězím! Pro dokonalé dochucení postačí pouze pár základních surovin, mezi kterými se nachází česnek, cibule, sůl a černý pepř. 

#butlers-siroky

Pelmeně (4 porce)


Těsto:

  • Hladká mouka - 250 g
  • Voda - 100-125 ml
  • Sůl - 1 lžička
  • Vejce - 1 ks

Náplň:

  • Hovězí mleté maso - 300 g
  • Vepřové mleté maso - 300 g
  • Cibule - 80 g (1 středně velká)
  • Česnek - 2 rozmačkané stroužky
  • Sůl - 1 lžička
  • Mletý pepř


V míse smíchejte mouku se solí, přidejte vejce i vodu. Lehce promíchejte, aby ingredience držely pospolu. Následně vyklopte na pomoučněný vál a rukama vypracujte měkké, hladké těsto. Nechte přibližně 30 minut odpočinout v chladu. Mezitím najemno nakrájenou cibuli smíchejte s mletým masem, přidejte rozmačkaný česnek, koření i sůl.


Z odpočinutého těsta vyválejte placku o síle 1-2 mm na pomoučněném válu. Vykrojte kolečka, následně do jejich středu přidejte vrchovatou lžičku náplně. Uzavřete taštičku pomocí formy. Nadbytečné těsto odřízněte. Pokud nevlastníte formu na taštičky, tak můžete kolečka vykrojit pomoci skleničky. Okraje těsta přehněte a pevně zmáčkněte vidličkou nebo plochou stranou příborového nože. V obou případech se ujistěte, že se okraje spojily. Připravené taštičky vložte do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, nechte vařit dalších 5-10 minut. Podle jejich velikosti.


Hotové pelmeně ihned podávejte namočené v rozpuštěném másle nebo se zakysanou smetanou. Podle chuti můžete dodat na drobno nakrájenou pažitku, petržel či kopr.


#tescoma-velmi-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

31. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář