Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Den dětí se skvělou snídaní

Už jste přemýšleli nad tím, čím potěšíte své ratolesti na Den dětí? Nemáme teď na mysli dárky nebo návštěvu ZOO. Zpestřit den jim můžete ihned po probuzení, a to výbornou a zároveň zdravou snídaní. Nic snad nepotěší děti k snídani víc, než palačinky. Protože je Dětský den výjimečným dnem, připravili jsme si pro vás i netradiční recept – palačinky z ovesných vloček.

Postup, i doba přípravy, je téměř totožný s klasickými palačinkami. Základní rozdíl je v tom, že místo mouky použijete ovesné vločky. Na palačinkové těsto budete potřebovat 0,5 l polotučného mléka, 500 g ovesných vloček, 1 vejce, cukr.

Postup:

Na začátku namočte ovesné vločky na třicet minut do mléka. (V případě nedostatku času můžete tento krok vynechat.) Poté vločky s mlékem rozmixujte najemno. Do vzniklé hmoty přimíchejte vejce a cukr dle potřeby. Pokud budete plnit palačinky marmeládou či něčím podobně sladkým, můžete cukr vynechat úplně. Konzistence těsta by měla být taková, aby se vám dobře nalévalo na pánev. Příliš husté těsto zřeďte mlékem. Následně palačinky osmažte, ideálně na kvalitní teflonové pánvi, na které lze smažit úplně bez oleje. 

TIP: Ještě lepší chuti dosáhnete přidáním banánu do těsta.

Hotové palačinky naplňte podle přání vašich dětí. Obecně dětem nejvíc chutná čokoláda, či jahody s tvarohem. Celkovou atmosféru slavnostního dne podpořte také výzdobou jídelního stolu. Dobrou chuť! 

Fotogalerie

Barbora Šumná

28. 05. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře