Dezert nejen pro zamilované

Tento video - recept vám poradí, jak připravit francouzskou čokoládovou pěnu. 

Ingredience:
180 g čokolády
1 lžíce másla
3 žloutky
3 bílky

Čokoládu společně s máslem a troškou vody rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění můžeme čokoládu dle potřeby přisladit. Než čokoláda vychladne, přidáme do čokoládové hmoty tři žloutky a důkladně promícháme. Následně vyšleháme v suché a čisté míse bílky a opatrně vmícháme do připravené čokolády. Poté rozdělíme do dvou mističek a dáme na pár hodin nebo přes noc ztuhnout do lednice. Před podáváním můžeme čokoládovou pěnu libovolně ozdobit. Dobrou chuť!


přidejte na:
Šéfredaktor

24. 10. 2013


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
zamilovala jsem si časopis Moje šťastná hvězda, zkuste ho... :)

zuzu 11. 11. 2013, 14:37