Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dobrý sýr není žádná věda

Jaroměřická mlékárna jde cestou kvality a tradičních postupů
Skutečně víte, co jíte? U výrobků Jaroměřické mlékárny se žádných nepříjemných překvapení bát nemusíte. Její tvarohy, sýry a pomazánková másla se vyrábějí tradičními postupy výhradně z domácích surovin a přímo v Jaroměřicích nad Rokytnou. Neobsahují „éčka“ a díky své mimořádné kvalitě získaly celou řadu významných ocenění. 
Dobrý sýr není žádná věda
Zdravý životní styl bývá poslední dobou skloňován ve všech pádech. Jeho součástí je zdravá strava a kvalitní potraviny. Rádi bychom jedli chutné potraviny, vyrobené z dobrých surovin a byli si jisti, že jejich výroba podléhá přísné kontrole. Raději si také zkontrolujeme, zda výrobce nenahradil příchutě chemickými přísadami tzv. „éčky“. A co kdybychom také podpořili lokální výrobce? Zejména ty, kteří užívají klasických výrobních postupů a receptur, které se osvědčily už našim předkům a na jejichž tradici se odkazují. Jak ale takové potraviny v obchodech najít? Jsou vůbec k dostání? 

Tradice a kvalita v podání české mlékárny
V řadě oblastí se na dovoz spoléhat nemusíme. Mlékárenství má u nás dlouhou tradici. Příkladem může být Jaroměřická mlékárna, která se nedávno vrátila do rukou českých majitelů, kde se počátek výroby datuje už od roku 1937. Její sortiment se zpočátku soustředil na tvarohy a polotvrdé sýry, postupně se přidaly polotvrdé sýry, smetanové sýry a pomazánková másla.

Dobrý sýr není žádná věda
Jde to i bez „éček“
Filosofii výroby staví v Jaroměřické mlékárně na několika zásadách. Produkty vyrábějí výhradně z českých surovin, tradičními postupy a bez nebezpečných konzervačních látek typu E – takzvaných „éček“. O tom svědčí certifikát CEFF. Jeho logo na obalech potravin upozorňuje spotřebitele na absenci těchto kontroverzních látek ve výrobku. Dále je Jaroměřická mlékárna držitelem certifikace IFS zaručující standard pro bezpečnost potravin s jednotným systémem hodnocení pro kvalifikaci a výběr dodavatelů. Řada jejích výrobků se může pyšnit oceněním „Klasa A“ a smetanový sýr Fénix i Archivní sýr dokonce titulem „Regionální potravina“ kraje Vysočina, který uděluje ministr zemědělství těm nejkvalitnějším lokálním produktům.

Vyberte si kvalitu
Česká republika bohužel nepatří k zemím, kde pro kvalitní potraviny stačí bez rozmyslu sáhnout do regálu obchodu či supermarketu. I stejné produkty stejných výrobců tu často mívají různé složení a tedy i různou kvalitu oproti jejich ekvivalentům na západě. Přemýšlejte o tom, co kupujete, dříve než doma u stolu. Věnujte svou pozornost složení potravin, zajímejte se o jejich původ a způsob výroby. Ochutnejte výrobky Jaroměřické mlékárny, kde vědí, že dobrý sýr či pomazánkové máslo není žádná věda (ani chemie). Dopřejte si chuť s tradicí.

Dobrý sýr není žádná věda

Fotogalerie

Barbora Šumná

31. 05. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře