Domácí křupavé loupáčky

Domácí pečivo je prostě nejlepší. A pokud se nechcete zdržovat zdlouhavou a pracnou přípravou, můžete si pořídit pekárnu, ve které se peče jedna báseň.

#chefparade-siroky 


Výhody pečení v domácí pekárně


  1. Tou největší výhodou domácí pekárny je, že nemusíte absolutně nic dělat. Tedy kromě vsypání ingrediencí pro přípravu daného pečiva. O všechno ostatní se už postará vaše pekárna.

  2. A pokud milujete křupavé pečivo k snídani, není problém. Můžete ingredience nasypat do pekárny a nastavit odložený start. Tak se pečení zapne tak, abyste pečivo měli na požadovanou hodinu přichystáno.

  3. Nemusíte jíst pořád ty stejné chleby, která vám moc nechutnají. Připravte si svůj vlastní, originální chléb. Vyrobte si ho tak, jak ho máte rádi. Fantazii se meze nekladou - bramborový, šestizrnný, oříškový, prostě takový, který vám bude skutečně chutnat.

  4. Pokud se chcete stravovat zdravěji, můžete místo obyčejné mouky použít zdravější náhražky - špaldu, pohanku a podobně.

  5. Pokud se nebojíte obětovat větší množství peněz, kupte si pekárnu, ve které lze připravit i domácí marmeládu, džem, nudlové těsto, těstoviny či kynutá těsta.

Kynuté loupáčky s nutelou z domácí pekárny

Ořechy jsou skvělým pomocníkem při redukční dietě. Vlašské ořechy pomáhají chránit tělo před buněčným poškozením, zpomalují proces stárnutí a jsou i účinnou prevencí proti vzniku rakoviny. Mandle mají antioxidační účinky a dokážou regulovat hladinu cholesterolu v krvi.


Kešu oříšky jsou zase bohaté na železo, zinek a hořčík, což pomáhá zlepšit nejen vaši paměť, ale posilují i imunitu a mají omlazující účinky. Pistácie prospívají především svalům, nervovému systému a mají 4x méně kalorií než v ostatních oříšcích. Ořechů je spousta, zkuste zařadit alespoň některé do svého jídelníčku. Stojí to za to.


Sladké loupáčky s medem

Med je sladká, hustá kapalina, jenž pro nás sbírají včeličky. Med dělíme na květový nebo lesní a obsahuje jen nepatrné množství vody (14 - 18 %). Proto v něm nemohou vznikat žádné organismy, je tedy lehce skladovatelný. Med pomáhá v boji proti šíření bakterií, jenž jsou příčinou vzniku infekce horních cest dýchacích.


Med pomáhá v léčbě depresí, apatie, vyčerpání, léčí i nemoci ledvin, prokrvuje cévy a zlepšuje trávení. Věděli jste, že 1 litr zralého medu může vážit až 1,44 kg? O lidské krvi bylo dokonce zjištěno, že obsahuje 24 stopových prvků, z kterých je 22 obsaženo i ve včelích produktech.



#damejidlo-siroky 
přidejte na:

05. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář