Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Doplnění podobnosti zeleniny s lidskými orgány

OPRAVDU  ZAJÍMAVÉ  PODOBNOSTI  A  INFORMACE  A   DOST   STARÉ
Úžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení“, bylo neuvěřitelně správné.  Potvrzuje se , že každá potrava má vzhled, kterým se podobá tělesnému orgánu nebo má psychologickou funkci a tento vzor se chová jako signál nebo znamení,  jaký užitek z potravy má  konzument.
Plátek mrkve vypadá jako lidské oko. Zornička, duhovka a paprskovité linky vypadají jako lidské oko...a  skutečně dnešní věda dokazuje, že mrkev zvyšuje cirkulaci krve  v oku a funkci  očí.
Rajské jablíčko má čtyři komory a je červené. Srdce je také červené a má čtyři komory.  Všechny výzkumy dokazují, že rajčata jsou ta pravá potrava pro srdce a krev.
Hrozny visí ve shluku, který má tvar srdce. Každý hrozen vypadá jako krevní buňka a všechny dnešní výzkumy ukazují, že hrozny jsou nesmírně vitalizující potrava pro srdce a krev.
Vlašský ořech vypadá jako malý mozek, s levou a pravou hemisférou,vyšší  velký mozek a nižší malý mozek. Dokonce brázdy a záhyby  jsou na ořechu jako na mozkové kůře. My už nyní víme, že ořechy pomáhají rozvíjet více než 3 tucty neurotransmitérů pro fungování mozku.
Fazole vlastně uzdravuje a pomáhá udržovat funkci ledvin, a skutečně, semena vypadají jako ledviny lidí.
Celer, rebarbora a pod. rostliny vypadají jako kosti. Tato potrava cíleně posiluje kosti. Kosti obsahují 23 % sodíku. Pokud nemáš dostatek sodíku ve své stravě, tělo ho tahá z kostí a tím je oslabuje. Tato potrava doplňuje a zásobuje  kostru těla.
Baklažán, avokádo a hruška jsou zaměřené na zdraví a funkci dělohy a děložního hrdla . Také vypadají jako tyto orgány. Dnešní výzkumy ukazují, že když ženy konzumují 1 avokádo týdně, vyrovnává to hormony a působí jako prevence rakoviny dělož.krčku. A  co  je  zajímavé : ... trvá 9 měsíců než z květu avokáda naroste zralý plod. Obsahuje 14 000  nutričních chemických složek v každém z těchto plodů (moderní věda zatím prozkoumala a pojmenovala 141).
Fíky jsou plné semen a visí v dvojicích, když rostou. Fíky zvyšují  pohyblivost mužských spermií a jejich počet a také pomáhají překonat mužskou sterilitu.
Sladké brambory vypadají jako pankreas a vlastně vyrovnávají glykemický index při diabetu.
Olivy pomáhají  zdraví a funkci vaječníků.
Grepfruity, pomeranče a jiné citrusové plody vypadají jako mléčné žlázy a vlastně podporují zdraví prsů a pohyb lymfy do prsů a z prsů.
Cibule vypadá jako tělesné buňky. Dnešní výzkum ukazuje, že cibule pomáhá  odstraňovat odpady ze všech tělesných buněk. Dokonce vyvolává slzení, které vyplavuje epitelové vrstvy z očí.
Banány, okurky, cukety a jiné podobné plody jsou zaměřené na velikost a sílu mužských pohlavních orgánů. Je to pravda!
Arašídy mají velký účinek na semeníky a sexuální libido. Arašídy byly zakázané jako potrava pro muže v klášterech během středověku.  Mnoho lidí si neuvědomuje, že arginín, hlavní komponent  Viagry, je z arašídů.
Nalezla jsem toto (mám některé věci schované a občas na ně narazím), že  na této skutečnosti něco pravdy bude, tak jsem to sem opsala.
A hlavně ta, že člověk by měl jíst hlavně to, co roste tam, kde žije (ono je to i logické), a že i barvy zeleniny hrají svou roli ve výživě - vlastně je to dáno složením, ale to by bylo na další kapitolu. To ale neznamená, že nemůžeme jíst exotické ovoce apod., ale všeho s mírou a většinouu si tělo řekne samo, jen poslouchat vnitřní hlas.
Jako se mi už potvrdilo spousta věcí, že naši předkové, ač neměli takové vymoženosti co my, byli daleko před námi v některých věcech, na které my zase znovu přicházíme a objevujeme dávno  objevené. Nic nového pod sluncem, děje se tak ve více oblastech života.

Fotogalerie

Roxana

11. 03. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Opravdu zajímavé a užitečné informace.

Helena 06. 06. 2011, 11:28

Facebook komentáře