Naučte se s námi krok za krokem, obraz za obrazem :-) jak připravovat správný a silný kuřecí vývar!
Suroviny:
- skelet z jednoho kuřete
- 200 g mrkev
- 200 g celer
- 200 g petržel
- 2 bílé cibule
- nové koření
- pepř celý
- bobkový list
- libeček
- sůl
- celerová nať
Skelet vložíme do studené vody a mírně táhneme k varu. Během vaření sbíráme přebytečnou pěnu, přidáme divoké koření, nové koření, barevný nebo černý pepř. Následně do hrne vložíme kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou a natrhanou mladou celerovou nať. Pozvolna vaříme 3 hodiny, 30 minut před koncem přidáme libeček. Poté zeleninu vyjmeme a ochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme servírovat s nudlemi, kapáním, játrovým knedlíčkem, s obraným masem ze skeletu a zeleninou. Vývar také můžeme použít jako základ pro omáčky, pokud nám vývar zbude, můžeme ho také zamrazit. Dobrou chuť!