Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí vývar

Naučte se s námi krok za krokem, obraz za obrazem :-) jak připravovat správný a silný kuřecí vývar! 

Suroviny:
  • skelet z jednoho kuřete
  • 200 g mrkev
  • 200 g celer
  • 200 g petržel
  • 2 bílé cibule
  • nové koření
  • pepř celý
  • bobkový list
  • libeček
  • sůl
  • celerová nať

Skelet vložíme do studené vody a mírně táhneme k varu. Během vaření sbíráme přebytečnou pěnu, přidáme divoké koření, nové koření, barevný nebo černý pepř. Následně do hrne vložíme kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou a natrhanou mladou celerovou nať. Pozvolna vaříme 3 hodiny, 30 minut před koncem přidáme libeček. Poté zeleninu vyjmeme a ochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme servírovat s nudlemi, kapáním, játrovým knedlíčkem, s obraným masem ze skeletu a zeleninou. Vývar také můžeme použít jako základ pro omáčky, pokud nám vývar zbude, můžeme ho také zamrazit. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

09. 04. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře