Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí vývar

Naučte se s námi krok za krokem, obraz za obrazem :-) jak připravovat správný a silný kuřecí vývar! 

Suroviny:
  • skelet z jednoho kuřete
  • 200 g mrkev
  • 200 g celer
  • 200 g petržel
  • 2 bílé cibule
  • nové koření
  • pepř celý
  • bobkový list
  • libeček
  • sůl
  • celerová nať

Skelet vložíme do studené vody a mírně táhneme k varu. Během vaření sbíráme přebytečnou pěnu, přidáme divoké koření, nové koření, barevný nebo černý pepř. Následně do hrne vložíme kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou a natrhanou mladou celerovou nať. Pozvolna vaříme 3 hodiny, 30 minut před koncem přidáme libeček. Poté zeleninu vyjmeme a ochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme servírovat s nudlemi, kapáním, játrovým knedlíčkem, s obraným masem ze skeletu a zeleninou. Vývar také můžeme použít jako základ pro omáčky, pokud nám vývar zbude, můžeme ho také zamrazit. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

09. 04. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře