Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jehněčí kotletky

Ingredience:
  • 8 -10 jehněčích kotletek (každá o hmotnosti asi 150 g)
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • velkou snítku čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžíci sušeného
  • kůru ostrouhanou z půlky citronu
  • 2 lžíce pepře, nejlépe čerstvě drceného a vícebarevného
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl na dochucení
  • 150 g špenátu

Od jehněčích kotletek odkrojíme tuk a nakrájíme na kousky. Maso opepříme a promícháme v marinádě z olivového oleje, česneku, rozmarýnu a tymiánu. Poté vložíme na rozpálenou pánev. Kotletky grilujeme a mezitím si připravíme špenát. Na olivovém oleji si rozpečeme česnek, necháme zpěnit a přidáme špenát, sůl a necháme dusit. Kotletky zhruba po 4 minutách otáčíme. Špenát po chvíli scedíme a nandáváme na talíř. Hotovou kotletku položíme na připravený špenát. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

02. 05. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře