Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jehněčí kotletky

Ingredience:
  • 8 -10 jehněčích kotletek (každá o hmotnosti asi 150 g)
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • velkou snítku čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžíci sušeného
  • kůru ostrouhanou z půlky citronu
  • 2 lžíce pepře, nejlépe čerstvě drceného a vícebarevného
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl na dochucení
  • 150 g špenátu

Od jehněčích kotletek odkrojíme tuk a nakrájíme na kousky. Maso opepříme a promícháme v marinádě z olivového oleje, česneku, rozmarýnu a tymiánu. Poté vložíme na rozpálenou pánev. Kotletky grilujeme a mezitím si připravíme špenát. Na olivovém oleji si rozpečeme česnek, necháme zpěnit a přidáme špenát, sůl a necháme dusit. Kotletky zhruba po 4 minutách otáčíme. Špenát po chvíli scedíme a nandáváme na talíř. Hotovou kotletku položíme na připravený špenát. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

02. 05. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře