Ingredience:
- 8 -10 jehněčích kotletek (každá o hmotnosti asi 150 g)
- 2 - 3 stroužky česneku
- velkou snítku čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžíci sušeného
- kůru ostrouhanou z půlky citronu
- 2 lžíce pepře, nejlépe čerstvě drceného a vícebarevného
- 5 lžic olivového oleje
- sůl na dochucení
- 150 g špenátu
Od jehněčích kotletek odkrojíme tuk a nakrájíme na kousky. Maso opepříme a promícháme v marinádě z olivového oleje, česneku, rozmarýnu a tymiánu. Poté vložíme na rozpálenou pánev. Kotletky grilujeme a mezitím si připravíme špenát. Na olivovém oleji si rozpečeme česnek, necháme zpěnit a přidáme špenát, sůl a necháme dusit. Kotletky zhruba po 4 minutách otáčíme. Špenát po chvíli scedíme a nandáváme na talíř. Hotovou kotletku položíme na připravený špenát. Dobrou chuť!