Festival Vegetfest

Po masopustním veselí Alakarte.cz představuje další ze seriálu Festivalu chutí. Od 25. února do 17. března proto budete mít skvělou příležitost ochutnat delikatesy bez masa v rámci třítýdenního festivalu VEGETFEST. 
 
Festival Vegetfest
Hlavními hvězdami festivalového menu budou brambory, luštěniny, ovoce a zelenina. Několik podniků v Praze i mimo ni vám dokáže, že jídlo bez masa nemusí být jen alternativou, ale plnohodnotným pokrmem.
 
„Zjišťujeme, že poptávka po vegetariánských jídlech roste. Nabídka chutných vegetariánských jídel je ale mizivá. Proto jsme se i letos rozhodli pro tento festival, abychom klientům ukázali rozmanitost bezmasých specialit a zároveň inspirovali šéfkuchaře restaurací,“ říká Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz. 
 
To, že i jídlo neobsahující maso může být opravdovou lahůdkou, potvrzuje i Petr Majer, šéfkuchař jedné ze zúčastněných restaurací Lemon Leaf, která se zaměřuje na thajské speciality: „I ty, kteří dávají přednost masitým pokrmům, může uspokojit zelenina, pokud je správně a chutně připravena. Navíc jsou taková jídla zdravá. V thajské kuchyni, kde je typická rychlá příprava pokrmů především ze zeleniny, výrazných koření a nezvyklých kombinací chutí, si díky rychlosti uchová zelenina všechny vitamíny.“ 
 
Festival Vegetfest
Do festivalu se nezapojily pouze vegetariánsky zaměřené podniky. Hozenou rukavici zvedlo i několik restaurací, v jejichž menu tvoří masitá jídla podstatnou složku. Všechny přihlášené restaurace budou účastníkům festivalu servírovat speciální tříchodové menu bez masa za 290 Kč.  
 
V Lemon Leaf se můžete těšit například na Phak phed het home – restovanou zeleninu na žlutém curry s čerstvými houbami Shiitake, kokosovým mlékem, podávané s jasmínovou rýží nebo na Wan-khao see dam - sladkou černou lepivou rýži se zralým thajským mangem podávanou s jahodovou a kokosovou omáčkou. V Ambroisie Caffé Restaurant servírují jako hlavní chod dýňové risotto se šalvějí a cuketou, zjemněné lanýžovým olejem a podávané s parmezánem Grana Padano a jako dezert pečený ananas s mátou a malinovým coulis. Costa Praga zase nabídne jako předkrm polévku z jeruzalémských artyčoků s bylinkovou pěnou ochucenou lanýžovým olejem a dezert v podobě čokoládových brownies s ořechy podávané s domácím sorbetem z bazalky a limetky.
 
Jak se zúčastnit? Jděte na stránky akce www.vegetfest.cz. Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho. Platí se až v konkrétním podniku. Ohodnotit restauraci i její jídlo můžete následně na www.alakarte.cz.
 
Seznam zúčastněných restaurací:
  • Bibita Nuova
  • SOSTA restaurant
  • Lemon Leaf
  • Ambroisie
  • Mlsná kavka
  • Chateau St. Havel
  • Costa Praga
  • Indian Jewel
 
přidejte na:
Šéfredaktor

25. 02. 2013

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář