Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Fígl na rychlé kynutí

Spěchám-li a potřebuji, aby mi těsto rychle vykynulo, tak pustím troubu na 50°C a dám horký vzduch dole i nahoře a pustím ji, než začnu dělat těsto. Trouba je akorát vyhřátá, než těsto dokončím. Pak ji jen vypnu a dám do ní kynout těsto a troubu zavřu. Přibližně do 30minut je těsto vykynuté. Při plynové troubě jsem to musela odhadnou na teplotu rukou, ale šlo to také.

06. 06. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Hm, a nehrozí, že takhle rychle vykynuté těsto nebude "to ono" ? Přece jen, je to dost krátký čas...

Ajaja 13. 06. 2010, 07:09

Thumb
Za tu dobu, co to takhle dělám, se to ještě nestalo. Hodně záleží na prodělání.

13. 06. 2010, 13:09

Ajaja
Jj, hlavně bacha na průvan...

Ajaja 13. 06. 2010, 19:16

Facebook komentáře