Další z povedených receptů Chefparade - Glazurovaná vepřová panenka s mrkvovým pyré, pečenou červenou řepou a omáčkou Aceto balsamico, tentokrát s šéfkuchařem Honzou Součkem!
Ingredience:
- červené víno
- Aceto Balsamico
- olivový olej
- med
- máslo
- rozmarýn
- tymián
- brambory
- mrkev
- svařený telecí vývar
- červená řepa
- smetana
- vepřová panenka
- mléko
- sůl
- pepř
Začneme přílohou mrkvovým pyré. Nakrájíme si mrkev a brambory a dáme je do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Poté si do hrnce vložíme telecí vývar, rozmarýn, tymián, přidáme trošku vody a necháme provařit asi tři minuty. Nyní si připravíme pečenou červenou řepu, kterou zabalíme do alobalu společně s bylinkami, solí a olivovým olejem. Pečeme v troubě 45 minut na 200 °C. Vepřovou panenku nasolíme a ponoříme do omáčky a necháme dělat přibližně 10-15 minut. Mrkev a brambory scedíme, rozmixujeme se smetanou, mlékem a máslem. Vzniklé pyré provaříme, dochutíme solí a přepasírujeme přes sítko. Následně si připravíme omáčku Aceto balsamico. Svařený telecí vývar dáme na pánev, přidáme aceto balsamico, med, bylinky a provaříme. Vyndáme si červenou řepu. Opečenou a oloupanou červenou řepu nakrájíme na kostky a opečeme na olivovém oleji, poté lehce osolíme, přidáme máslo a bylinky. Do omáčky těsně před servírováním přidáme máslo. Nyní můžeme servírovat. Dobrou chuť!