Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Glazurovaná vepřová panenka s mrkvovým pyré

Další z povedených receptů Chefparade - Glazurovaná vepřová panenka s mrkvovým pyré, pečenou červenou řepou a omáčkou Aceto balsamico, tentokrát s šéfkuchařem Honzou Součkem!

Ingredience:
  • červené víno
  • Aceto Balsamico
  • olivový olej
  • med 
  • máslo
  • rozmarýn
  • tymián
  • brambory
  • mrkev
  • svařený telecí vývar
  • červená řepa
  • smetana
  • vepřová panenka
  • mléko
  • sůl
  • pepř

Začneme přílohou mrkvovým pyré. Nakrájíme si mrkev a brambory a dáme je do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Poté si do hrnce vložíme telecí vývar, rozmarýn, tymián, přidáme trošku vody a necháme provařit asi tři minuty. Nyní si připravíme pečenou červenou řepu, kterou zabalíme do alobalu společně s bylinkami, solí a olivovým olejem. Pečeme v troubě 45 minut na 200 °C. Vepřovou panenku nasolíme a ponoříme do omáčky a necháme dělat přibližně 10-15 minut. Mrkev a brambory scedíme, rozmixujeme se smetanou, mlékem a máslem. Vzniklé pyré provaříme, dochutíme solí a přepasírujeme přes sítko. Následně si připravíme omáčku Aceto balsamico. Svařený telecí vývar dáme na pánev, přidáme aceto balsamico, med, bylinky a provaříme. Vyndáme si červenou řepu. Opečenou a oloupanou červenou řepu nakrájíme na kostky a opečeme na olivovém oleji, poté lehce osolíme, přidáme máslo a bylinky. Do omáčky těsně před servírováním přidáme máslo. Nyní můžeme servírovat. Dobrou chuť!      
Barbora Šumná

01. 03. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře