Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Glazurovaná vepřová panenka s mrkvovým pyré

Další z povedených receptů Chefparade - Glazurovaná vepřová panenka s mrkvovým pyré, pečenou červenou řepou a omáčkou Aceto balsamico, tentokrát s šéfkuchařem Honzou Součkem!

Ingredience:
  • červené víno
  • Aceto Balsamico
  • olivový olej
  • med 
  • máslo
  • rozmarýn
  • tymián
  • brambory
  • mrkev
  • svařený telecí vývar
  • červená řepa
  • smetana
  • vepřová panenka
  • mléko
  • sůl
  • pepř

Začneme přílohou mrkvovým pyré. Nakrájíme si mrkev a brambory a dáme je do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Poté si do hrnce vložíme telecí vývar, rozmarýn, tymián, přidáme trošku vody a necháme provařit asi tři minuty. Nyní si připravíme pečenou červenou řepu, kterou zabalíme do alobalu společně s bylinkami, solí a olivovým olejem. Pečeme v troubě 45 minut na 200 °C. Vepřovou panenku nasolíme a ponoříme do omáčky a necháme dělat přibližně 10-15 minut. Mrkev a brambory scedíme, rozmixujeme se smetanou, mlékem a máslem. Vzniklé pyré provaříme, dochutíme solí a přepasírujeme přes sítko. Následně si připravíme omáčku Aceto balsamico. Svařený telecí vývar dáme na pánev, přidáme aceto balsamico, med, bylinky a provaříme. Vyndáme si červenou řepu. Opečenou a oloupanou červenou řepu nakrájíme na kostky a opečeme na olivovém oleji, poté lehce osolíme, přidáme máslo a bylinky. Do omáčky těsně před servírováním přidáme máslo. Nyní můžeme servírovat. Dobrou chuť!      
Barbora Šumná

01. 03. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře