Glutamát sodný

57036_smallGlutamát sodný – excitotoxinový zvýrazňovač chuti (MSG)

Zvítězili jsme rovněž nad glutamátem sodným, chemickým zvýrazňovačem chuti, který se používá do uzenin, salátových zálivek, omáček, polévek, a do všech fastfoodových jídel. (Např. v KFC ho dávají prakticky do všeho.)

Dosud se nám ho nepodařilo zakázat, ale zvýšili jsme povědomí o něm natolik, že společnosti vyrábějící polévky se nyní předhánějí na svých výrobcích v nálepkách „Bez glutamátu“. Až se veřejnost dozví ještě více o glutamátu, můžeme očekávat, že stále více výrobců ho přestane přidávat do svých výrobků.

Pozor! Mnohé společnosti přecházejí z glutamátu na výtažek z droždí, což je „skrytá“ forma glutamátu, užívaná pro stejné účely.  Pokud se vyhýbáte potravinám s glutamátem, vyhněte se také všemu, co obsahuje výtažek z droždí. Pracuji na minidokumentu, který zveřejní pravdu o této formě skrytého glutamátu v běžných potravinách.

Převzato ze stránek o Zdraví - úryvek

přidejte na:
Roxana

27. 01. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.