Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Gnocchi

Podívejte se, jak skvělé gnocchi umí připravit Riccardo Lucque.

Ingredience na gnocchi:

  • brambory
  • mouka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • vejce

Ingredience na omáčku:

  • garnáti a krevety
  • šalotka
  • olivový olej
  • rajče
  • bílé víno
  • vývar
  • olihně
  • česnek
  • mušle
  • petrželka
  • citrón


Brambory uvařte nebo opečte na soli zakryté alobalem. Ještě teplé brambory oloupejte a prolisujte k mouce. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a vejce. Těsto zpracujte rukama a rozdělte na čtyři díly. Poté si z nich připravte dlouhé válečky, silné asi 1,5 cm. Z válečků si nakrájejte gnocchi, které můžete ještě vidličkou přizdobit. Protože bramborové těsto rychle řídne, uložte si je před vařením do mrazáku. Mezitím si připravíme omáčku z mořských plodů. Základem omáčky jsou zbytky z garnátů a krevet. Hlavy a krunýře opékejte na olivovém oleji a šalotce asi 3 minuty. Přidejte rajče, bílé víno a vývar. Vařte asi 20 minut a přeceďte. Z olihní odkrojte hlavu s chapadly a překrojte ji napůl. Na olivovém oleji opečte česnek, postupně přidávejte olihně, garnáti s krevetami a slávky. Poté přidejte rajče a přilijte připravenou omáčku. Následně ve slané vodě uvařte gnocchi a přidejte na pánev k omáčce. Vše dochuťte petrželkou a citronem a můžete podávat. Dobrou chuť!


Barbora Šumná

17. 07. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře