Ingredience na gnocchi:
- brambory
- mouka
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- vejce
Ingredience na omáčku:
- garnáti a krevety
- šalotka
- olivový olej
- rajče
- bílé víno
- vývar
- olihně
- česnek
- mušle
- petrželka
- citrón
Brambory uvařte nebo opečte na soli zakryté alobalem. Ještě teplé brambory oloupejte a prolisujte k mouce. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a vejce. Těsto zpracujte rukama a rozdělte na čtyři díly. Poté si z nich připravte dlouhé válečky, silné asi 1,5 cm. Z válečků si nakrájejte gnocchi, které můžete ještě vidličkou přizdobit. Protože bramborové těsto rychle řídne, uložte si je před vařením do mrazáku. Mezitím si připravíme omáčku z mořských plodů. Základem omáčky jsou zbytky z garnátů a krevet. Hlavy a krunýře opékejte na olivovém oleji a šalotce asi 3 minuty. Přidejte rajče, bílé víno a vývar. Vařte asi 20 minut a přeceďte. Z olihní odkrojte hlavu s chapadly a překrojte ji napůl. Na olivovém oleji opečte česnek, postupně přidávejte olihně, garnáti s krevetami a slávky. Poté přidejte rajče a přilijte připravenou omáčku. Následně ve slané vodě uvařte gnocchi a přidejte na pánev k omáčce. Vše dochuťte petrželkou a citronem a můžete podávat. Dobrou chuť!