Hledáte čerstvé potraviny? Víme, na kterých si pochutnáte v průběhu srpna!

Srpen patří jednoznačně mezi měsíce, které jsou bohaté na celou řadu lahodných plodin. Do košíku si tak v obchodě nebo farmářských trzích můžete dát suroviny, u kterých budete mít zaručenou nejen čerstvost, ale hlavně Českou republiku jako místo pěstování. Na kterých potravinách si takto můžete pochutnat? O tom bude dnešní článek!

BROSKVEHledáte čerstvé potraviny? Víme, na kterých si pochutnáte v průběhu srpna!

Broskve jsou jednoznačně symbolem léta. To ale není jediný důvod, proč byste je měli jíst! Celá řada odborníků se totiž shoduje na tom, že jsou skvělou prevencí proti problémům se srdcem. Obsahují totiž vitaminy skupiny A, C a E (přírodní antioxidanty). Broskve navíc obsahují i vitaminy skupiny B a jsou bohaté na hořčík a draslík, což jsou minerály důležité pro správnou funkci srdce.

DALŠÍ OVOCE V SRPNU:Hledáte čerstvé potraviny? Víme, na kterých si pochutnáte v průběhu srpna!

  • Rybíz,
  • Angrešt,
  • Broskve,
  • Jablka,
  • Švestky.

LILEK

Lilek neboli baklažán patří mezi suroviny, kterým se mnoho lidí vyhýbá, protože neví, jak jej správně připravit. Lilek má přitom celou řadu vitaminů a minerálů, které jsou pro tělo prospěšné. Navíc má velice nízkou kalorickou hodnotu, a tak je vhodný i pro lidi, kteří jsou na redukční dietě.Hledáte čerstvé potraviny? Víme, na kterých si pochutnáte v průběhu srpna!

Mezi hlavní pozitiva patří vysoký obsah vlákniny, který udržuje zdravá střeva a podporuje imunitní systém. Své místo v jídelníčku by si měl ale zasloužit hlavně pro svůj obsah vitaminu A, B a minerálů jako je fosfor, železo nebo draslík.

DALŠÍ ZELENINA V SRPNU:

  • Paprika,
  • Celer,
  • Pórek,
  • Cibule,
  • Hlávkové zelí.

KOPŘIVAHledáte čerstvé potraviny? Víme, na kterých si pochutnáte v průběhu srpna!

Pro mnoho lidí patří kopřiva mezi rostliny, které přinášejí jen nepříjemné popálení nebo plevel, kterého je třeba se zbavit. Kopřiva je ale přitom plná léčivých složek, které mohou tělo zbavit odpadních látek, pročistit játra nebo pozitivně ovlivnit funkci ledvin.

Konzumovat se dá navíc hned na několik způsobí. Můžete si ji tradičně usušit a pít jako čaj (horká voda by ale neměla přesáhnout teplotu čtyřiceti stupňů), jíst čerstvou nebo přidávat do celé řady jídel. Ti, kteří mají rádi detoxikační kůry, mohou kopřivu přidávat do smoothie, ostatní například do zeleninovou polévek (před koncem vaření stačí natrhat a následně rozmixovat).

DALŠÍ BYLINKY V SRPNU:

  • Bezinky,
  • Žabinec ptačinec,
  • Bršlice,
  • Sedmikráska,
  • Pampeliška.
přidejte na:
Šéfredaktor

18. 08. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář