Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houbobraní se koná v září už druhým rokem

5276_small

Houbobraní aneb Filipovická p(í)chavka je Mistrovství ČR ve sběru hub. Každý soutěžící při zahájení obdrží zcela originální houbový likér. V průběhu mistrovství bude probíhat bohatý doprovodný program jako je výstava hub, ukázka z výcviku psů, projížďky na koních, kolo štěstí, pro děti  bude připraven skákací hrad, trampolína a dětský koutek, samozřejmostí je reprodukovaná hudba a další zábava a soutěže pro malé i velké houbobrance. Po ukončení mistrovství vybraná porota zpracuje výsledky podle bodovací tabulky (tabulka je ke stažení na našich webových stránkách www.houbobraní.cz). Každý zúčastněný vyhrává, a proto všichni soutěžící obdrží vysvědčení Houbobrance.

Loni, když se Houbobraní konalo poprvé, se absolutním vítězem stal pan Petr Burďák, který všechny ohromil svým úlovkem obřím Kotrčem kadeřavým a plným košem nádherných hub. Pan Petr Burďák tak získal hlavní cenu v kategorii největší hřib a hlavní cenu Houbobraní - týdenní zimní pobyt pro dvě osoby na penzionu Pepova bouda ve Filipovicích v hodnotě 16 000 Kč.

Letos se 2. Ročník Houbobraní  uskuteční 12. září 2009 opět ve Filipovicích u Jeseníku v areálu Pepova bouda. Každý účastník prožije den plný pohody, dobré nálady, ukojí svou houbařskou vášeň a má možnost naplnit košík kvalitními jesenickými hříbky. Akce se uskuteční za každého počasí. Po celý den bude probíhat bohatý kulturní program, na nějž naváže rockový večer, během kterého se představí rockové kapely. Akci zastřešuje Pepova bouda s.r.o. ve vzájemné spolupráci se společností Trul holding a.s. (Likérka, Mikulovice).

Více informací naleznete na www.houbobraní.cz

Všichni jste organizátory srdečně zváni.

Fotogalerie

Šéfredaktor

28. 08. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře