Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houby?

Jsou lidé, co houby rádi a lidé co je nejí.  Je zajímavé, že v mnoha zemích(převážně na západ od našich hranic) uznávají jen hřiby, lišky a žampiony, tak u nás se zpracovávají v kuchyni rozmanité druhy hub. Samozřejmě vždy platí zásada,že sbíráme jen ty, které známe bezpečně. Jsou druhy, kdy méně zdatný houbař může zaměnit jedlou houbu za nejedlou, ba i jedovatou. V jídle dokáží houby vylepšit chuť a jídla z hub jsou fantastická a sušené a rozdrcené jsou i výborným kořením.

05. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Nedá mi to, než vzpomenout babičky, která vždy houby sbírala tak, že když si u některé nebyla jistá, prostě se do ní na místě zakousla a podle toho vyhodnotila, zda ji zařadí do repertoráru či nikoliv. A dodnes všichni žijeme, A dodnes tuto metodu používám i já.... Odborníky prosím o schovívavost, vím, že to je "zavrženíhodné" :-)))

Ajaja 07. 08. 2010, 16:01

Thumb
Máš pravdu, když nepálila nebo nebyla hořká, či jiné divné chutě, tak ji jedla. Leckdy jsme o jedlosti pochybovali, ale jí nic nebylo.

07. 08. 2010, 18:50

Ajaja
A už rostou... dnes jen tak při cestě za pochodu a mám na smaženici...

Ajaja 08. 08. 2010, 18:49

Facebook komentáře