Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí pečeně s rajskou omáčkou a těstovinami

Na 4 porce potřebujeme:

  • 800 g hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)
  • 1 menší cibuli
  • 2 mrkve
  • 1 kořen petržele
  • 50 g celeru
  • 50 g rajského protlaku
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 1 litr hovězího vývaru nebo vody
  • špetku mleté skořice
  • 1 hřebíček
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 8 kuliček černého pepře
  • sůl
  • 150 g másla
V hrnci rozehřejeme máslo, maso opečeme ze všech stran do hněda a vyjmeme. Cibuli pokrájíme a zesklovatíme na másle, přidáme kostičky kořenové zeleniny a osmahneme je do zlatova. Přidáme cukr, ocet, rajský protlak a špetku skořice. Poté zalijeme vývarem a do směsi vrátíme maso. Vše osolíme. Hřebíček, nové koření, bobkový list a pepř zavážeme do gázy a přidáme do hrnce. Hrnec zakryjeme, stáhneme teplotu a necháme zlehka vařit, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a gázu s kořením vyhodíme. Omáčku rozmixujeme. Maso podáváme na hromádce italských těstovin a přelijeme omáčkou. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

12. 07. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře