Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí pečeně s rajskou omáčkou a těstovinami

Na 4 porce potřebujeme:

  • 800 g hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)
  • 1 menší cibuli
  • 2 mrkve
  • 1 kořen petržele
  • 50 g celeru
  • 50 g rajského protlaku
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 1 litr hovězího vývaru nebo vody
  • špetku mleté skořice
  • 1 hřebíček
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 8 kuliček černého pepře
  • sůl
  • 150 g másla
V hrnci rozehřejeme máslo, maso opečeme ze všech stran do hněda a vyjmeme. Cibuli pokrájíme a zesklovatíme na másle, přidáme kostičky kořenové zeleniny a osmahneme je do zlatova. Přidáme cukr, ocet, rajský protlak a špetku skořice. Poté zalijeme vývarem a do směsi vrátíme maso. Vše osolíme. Hřebíček, nové koření, bobkový list a pepř zavážeme do gázy a přidáme do hrnce. Hrnec zakryjeme, stáhneme teplotu a necháme zlehka vařit, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a gázu s kořením vyhodíme. Omáčku rozmixujeme. Maso podáváme na hromádce italských těstovin a přelijeme omáčkou. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

12. 07. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře