Na 4 porce potřebujeme:
- 800 g hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)
- 1 menší cibuli
- 2 mrkve
- 1 kořen petržele
- 50 g celeru
- 50 g rajského protlaku
- 50 g krupicového cukru
- 50 ml bílého vinného octa
- 1 litr hovězího vývaru nebo vody
- špetku mleté skořice
- 1 hřebíček
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 8 kuliček černého pepře
- sůl
- 150 g másla
V hrnci rozehřejeme máslo, maso opečeme ze všech stran do hněda a vyjmeme. Cibuli pokrájíme a zesklovatíme na másle, přidáme kostičky kořenové zeleniny a osmahneme je do zlatova. Přidáme cukr, ocet, rajský protlak a špetku skořice. Poté zalijeme vývarem a do směsi vrátíme maso. Vše osolíme. Hřebíček, nové koření, bobkový list a pepř zavážeme do gázy a přidáme do hrnce. Hrnec zakryjeme, stáhneme teplotu a necháme zlehka vařit, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a gázu s kořením vyhodíme. Omáčku rozmixujeme. Maso podáváme na hromádce italských těstovin a přelijeme omáčkou. Dobrou chuť!