Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Italská tagliata

Dnes vám ukážeme, jak na správnou italskou Tagliatu ze svíčkové. 

Ingredience:
  • olivový olej
  • špičku z hovězí svíčkové
  • směs bylinek (tymián, rozmarýn)
  • sůl
  • pepř
  • mix oliv
  • kapary
  • rajčata
  • rukola

Začneme salátem. Rozpálíme si olej, vložíme kapary a necháme usmažit. Poté usmažené kapary vložíme na ubrousek, aby nebyly mastné. Rukolu dáme do misky, přidáme nakrájené olivy, rajče, opepříme, osolíme a přilijeme olivový olej. Důkladně si rozpálíme pánev. Do misky ke špičce svíčkové si přidáme olivový olej, tymián, rozmarýn, opepříme a necháme marinovat pár minut. Poté vložíme maso na rozpálenou pánev a po minutě a půl otočíme a opékáme druhou stranu opět minutu a půl. Maso vyjmeme, osolíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky vložíme na připravený salát a ozdobíme hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť! 
Barbora Šumná

22. 02. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře