Dnes vám ukážeme, jak na správnou italskou Tagliatu ze svíčkové.
Ingredience:
- olivový olej
- špičku z hovězí svíčkové
- směs bylinek (tymián, rozmarýn)
- sůl
- pepř
- mix oliv
- kapary
- rajčata
- rukola
Začneme salátem. Rozpálíme si olej, vložíme kapary a necháme usmažit. Poté usmažené kapary vložíme na ubrousek, aby nebyly mastné. Rukolu dáme do misky, přidáme nakrájené olivy, rajče, opepříme, osolíme a přilijeme olivový olej. Důkladně si rozpálíme pánev. Do misky ke špičce svíčkové si přidáme olivový olej, tymián, rozmarýn, opepříme a necháme marinovat pár minut. Poté vložíme maso na rozpálenou pánev a po minutě a půl otočíme a opékáme druhou stranu opět minutu a půl. Maso vyjmeme, osolíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky vložíme na připravený salát a ozdobíme hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť!