Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Druhy Italských těstovin

Mnoho lidí miluje italské těstoviny a je jim jedno, jak se nazývají. Existuje jich mnoho druhů a zapamatovat si je není vždy až tak snadné. Tak pokud se v tomto oboru chcete vzdělávat, tady je malinký přehled:

Campanelle
Tvarem připomínají malé kornoutky s okraji zdobenými do varhánků. Dochutit je stačí pouze pestem.

Fettuccine 
Nejobyčejnější široké ploché nudle.


Pappardelle
Pappardelle jsou toskánskou verzí známějších tenkých nudlí, které se jmenují fettuccine.


Spaghetti 
Nejznámější a asi nejoblíbenější těstoviny vůbec. Mohou být i hodně dlouhé. Dobře se namotávají na vidličku.


Cappelletti 
Vypadají jako kloboučky hub, jsou vlastně obdobou známějších těstovin tortellini.

 
Fusilli
Tyto těstoviny známe pod názvem »šrouby« - moc dobře nasají omáčku.


Penne rigate
Tyto těstoviny mají tvar šikmo říznutých trubiček - vhodné jsou k jemným i ostrým gulášům.


Tagliatelle
Tagliatelle jsou širší dlouhé nudle smotané do tvaru hnízda. Vynikající jsou s houbami, zeleninou i s masem.


Cavatappi 
Vypadají jako naše »kolínka«.

 
Lasagne
Těstovinové pláty. Nejširší typ nudlí. Zapékají se ve vrstvách s masovou směsí a sýrem.

 
Radiatori
Velmi zajímavé těstoviny neobvyklého tvaru jsou radiatori. Jsou to krátké žebrované a zvlněné nudličky.

 
Tortellini
Jde o těstoviny plněné sýrem, houbami nebo masovou směsí, stočené do malých kroužků.

 
Farfalle
Těstoviny ve tvaru mašliček se hodí k masovým směsím, ale chutnají také jen přelité máslem a posypané mákem.

 
Makarony
Tvarem jsou podobné špagetám, ale jsou duté a kratší. Stejně jako špagety se hodí hlavně k rajčatovým omáčkám.

 
Ravioli
Ravioli jsou větší i menší těstovinové taštičky čtvercového tvaru s různými náplněmi.

Canelloni - jsou duté trubice, které se plní směsí a zapékají.

Ajaja

14. 11. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře