Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečná sezóna

A už se nám blíží jablečná sezóna. Opět se vyrojí ty nej... recepty na záviny, džemy, klevelamy a jinými výrobky sloužícími ke konzumaci jablek. Jablka jsou jedním z našeho nejčastěji konzumovaného ovoce. Má.li kdo hojnou úrodu a tu možnost jistě i moštuje. Čerstvý mošt bez chemických konzervantů je vynikající nápoj a plný vitamínů, chlazený příjemně osvěží. Rozvařená jablka na klevelu jsou zase vynikající na vdolečky a do nepečených dortů. Dělá se i jablečná pálenka, prostě zužitkování je velmi rozmanité.

12. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
A štrůdl, kde máš štrůdl ? To je přece nejčastější využití :-)))))

Ajaja 14. 08. 2010, 06:19

Thumb
závin = "štrůdl"

vuru 03. 11. 2010, 10:06

Ajaja
vuru, já vím, tak negramotná ještě nejsem, ale důraz je na mošt, já chtěla vyzdvihnout "klasiku" ;-)

Ajaja 06. 11. 2010, 16:18

Thumb
Klasiku umíš, tu není třeba popisovat, ale chceš-li, mohu vyhovět.

Tudy 06. 11. 2010, 17:16

Ajaja
Včera jsem Ti věnovala vzpomínku - pekla jsem štrůdl :-)))

Ajaja 07. 11. 2010, 06:32

Thumb
Já též

Tudy 07. 11. 2010, 13:04

Ajaja
A dneska zase, to když jsem ho zblajzla :-)) Jdu dělat nový, synek se vrací z cest....

Ajaja 07. 11. 2010, 16:44

Facebook komentáře