Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak co nejlépe vyzrát na dochucování jídel?

Bez nejrůznějších prostředků k dochucování jídel se neobejdete ani v kuchyni ani v jídelně. A to 
nemáme na mysli jen samotné ingredience, ale také výrobky, v nichž je budete přechovávat a 
následně používat. Zde je právě z této oblasti několik tipů. 

Sto lidí, sto chutí – říká známé rčení. A je to nepochybně pravda. Někdo má rád sladké, někdo kyselé, pálivé či slané, takže připravit jídlo pro celou rodinu zkrátka není nic snadného. Jednoduchou pomoc ovšem představují nejrůznější výrobky pro dochucování jídel i nápojů, jichž existuje celá řada. Cukřenky a mléčenky, láhve na olej a ocet, slánky, pepřenky a kořenky nebo květináče na bylinky tak naleznou uplatnění snad v každé moderní domácnosti.

Cukřenky a mléčenky na kávu a čaj
Nejprve se zaměřme na oblast cukřenek a mléčenek. Vychutnat si lahodnou kávu či čaj je 
takřka globálním symbolem pro klid a odpočinek. Mléčenky a cukřenky jsou přitom nejen 
nepostradatelnými produkty, ale jsou zároveň vyráběny z kvalitních materiálů a v zajímavém 
vzezření. To dodá oněm důležitým okamžikům pohody další rozměr, zvláště pokud si potrpíte na 
nevšední design. Dnes zkrátka prakticky jistě seženete přesně to, co hledáte.

Láhve na olej a ocet do salátů
Láhve na ocet a olej by pochopitelně měly být rovněž vždy po ruce. Takové saláty jsou bezpochyby zdravými pokrmy, nicméně si občas zaslouží výrazné dochucení. Olej a ocet jsou potom na jídelním stole nezbytností, samozřejmě je tam ovšem nebudete mít v plastové láhvi z obchodu. To by se jaksi nehodilo. S pěknými keramickými láhvemi na olej a ocet tento problém zcela odpadá, naopak se jedná o velice vhodný dekorační prvek. Viz např. tady.

Slánky, pepřenky a kořenky pro výraznější chuť
Další naprostá nutnost. Slánky, pepřenky a kořenky dodají každému jídlu výraznější chuť, tedy 
pokud si k obědu nedáte třeba švestkové knedlíky. I tak je ale jejich „pole působnosti“ značně 
široké. Doporučit bychom Vám přitom chtěli i mlýnky na pepř a sůl, které umožňují dochucování 
vždy čerstvými ingrediencemi. Výběru slánek, pepřenek i kořenek, stejně jako mlýnků proto věnujte náležitou pozornost.

Květináče na bylinky pro maximální možnou čerstvost
Jídelní stůl i kuchyň bychom tedy měli již téměř zcela „zaopatřeny“, přesto nelze zmínit ještě jedny nezbytné „pomocníky“. Květináče na bylinky jsou ideální pro ty kuchaře a kuchařky, kteří rádi pracují pouze s čerstvými surovinami. V tomto případě už snad ani být nic čerstvější nemůže. Jednoduše utrhnete potřebnou bylinku z květináče a můžete ji okamžitě použít při přípravě jídel, ale třeba také oblíbených míchaných nápojů, u nichž jistě rovněž naleznou nejedno uplatnění.

Jak co nejlépe vyzrát na dochucování jídel? 

Fotogalerie

Barbora Šumná

11. 11. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře