Jak co nejlépe vyzrát na dochucování jídel?

Bez nejrůznějších prostředků k dochucování jídel se neobejdete ani v kuchyni ani v jídelně. A to 
nemáme na mysli jen samotné ingredience, ale také výrobky, v nichž je budete přechovávat a 
následně používat. Zde je právě z této oblasti několik tipů. 
 
Sto lidí, sto chutí – říká známé rčení. A je to nepochybně pravda. Někdo má rád sladké, někdo kyselé, pálivé či slané, takže připravit jídlo pro celou rodinu zkrátka není nic snadného. Jednoduchou pomoc ovšem představují nejrůznější výrobky pro dochucování jídel i nápojů, jichž existuje celá řada. Cukřenky a mléčenky, láhve na olej a ocet, slánky, pepřenky a kořenky nebo květináče na bylinky tak naleznou uplatnění snad v každé moderní domácnosti.
 
Cukřenky a mléčenky na kávu a čaj
Nejprve se zaměřme na oblast cukřenek a mléčenek. Vychutnat si lahodnou kávu či čaj je 
takřka globálním symbolem pro klid a odpočinek. Mléčenky a cukřenky jsou přitom nejen 
nepostradatelnými produkty, ale jsou zároveň vyráběny z kvalitních materiálů a v zajímavém 
vzezření. To dodá oněm důležitým okamžikům pohody další rozměr, zvláště pokud si potrpíte na 
nevšední design. Dnes zkrátka prakticky jistě seženete přesně to, co hledáte.
 
Láhve na olej a ocet do salátů
Láhve na ocet a olej by pochopitelně měly být rovněž vždy po ruce. Takové saláty jsou bezpochyby zdravými pokrmy, nicméně si občas zaslouží výrazné dochucení. Olej a ocet jsou potom na jídelním stole nezbytností, samozřejmě je tam ovšem nebudete mít v plastové láhvi z obchodu. To by se jaksi nehodilo. S pěknými keramickými láhvemi na olej a ocet tento problém zcela odpadá, naopak se jedná o velice vhodný dekorační prvek. Viz např. tady.

Slánky, pepřenky a kořenky pro výraznější chuť
Další naprostá nutnost. Slánky, pepřenky a kořenky dodají každému jídlu výraznější chuť, tedy 
pokud si k obědu nedáte třeba švestkové knedlíky. I tak je ale jejich „pole působnosti“ značně 
široké. Doporučit bychom Vám přitom chtěli i mlýnky na pepř a sůl, které umožňují dochucování 
vždy čerstvými ingrediencemi. Výběru slánek, pepřenek i kořenek, stejně jako mlýnků proto věnujte náležitou pozornost.
 
Květináče na bylinky pro maximální možnou čerstvost
Jídelní stůl i kuchyň bychom tedy měli již téměř zcela „zaopatřeny“, přesto nelze zmínit ještě jedny nezbytné „pomocníky“. Květináče na bylinky jsou ideální pro ty kuchaře a kuchařky, kteří rádi pracují pouze s čerstvými surovinami. V tomto případě už snad ani být nic čerstvější nemůže. Jednoduše utrhnete potřebnou bylinku z květináče a můžete ji okamžitě použít při přípravě jídel, ale třeba také oblíbených míchaných nápojů, u nichž jistě rovněž naleznou nejedno uplatnění.
 
Jak co nejlépe vyzrát na dochucování jídel? 
přidejte na:
Šéfredaktor

11. 11. 2013

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář