Jak připravit lahodnou kávu

Káva patří k nápojům se zajímavou tradicí. V některých zemích je pití tohoto nápoje dokonce posvátné.  Mnozí si ani nedovedou představit začít den bez šálku vonící kávy, a tak se její pití stalo pro většinu nejen každodenní rituál, ale také životní styl.

 Bez kávy si dnes nedokážeme představit náročný pracovní den, nebo posezení s přáteli. Přesto, že si můžeme profesionálně připravený šálek kávy dát téměř kdekoliv, domácí příprava jednoznačně boduje.  Kdo z nás nepoužil větu, stav se na kafe.Jak připravit lahodnou kávu

Příprava by neměla být časově náročná, pro mnohé to znamená, že zapnout rychlovarnou konvici a do hrníčku nasypou lžičku mleté nebo rozpustné kávy, kterou následně zalijí převařenou vodou.

Skutečné milovníky tohoto nápoje jistě při této představě bolí doslova u srdce. Jistě jsou mezi námi ti, pro které je její příprava rituál, kterému věnují třeba i desítky minut. Mnozí však nemají v dnešní uspěchané době na zdlouhavou přípravu čas a tak se ochuzují o její lahodnou chuť.

V případě, že preferujete kvalitní zrnkovou kávu, kterou si chcete vychutnat bez logru, ale neholdujete silnému espressu, bude pro vás ideální řešení příprava kávy pomocí překapávače. Příprava je velice jednoduchá, pomocí překapávače si můžete vychutnat mnoho druhů kávy. Mnoho výrobců drahé kávy doporučují pro přípravu použít právě překapávač, který jí dodá tu správnou chuť.Jak připravit lahodnou kávu

Princip spočívá v tom, že velmi horká voda proteče přes namletou kávu, což je podobný princip jaký znáte u kávovarů na přípravu espressa. Značnou výhodou je pořizovací cena, která je v porovnání s cenou kávovaru zanedbatelná. 

Ani samotná příprava není nijak časově náročná. Kávu místo do hrníčku nasypete do zásobníku a pak už nalejete ten potřebné množství studené nebo horké vody, což závisí na druhu přístroje, který máte k dispozici.

přidejte na:
Cenovyradar

21. 04. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář