Jak správně připravit jíšku

Taková základní věc - jíška. Kdo by řekl, že to může být kumšt ji správně připravit tak, aby byla hlaďounká, bez žmolků. Přitom na to stačí tak málo. Já postupuji tak, že si rozpustím máslo (ale klidně i jiný tuk - někdo olej, někdo sádlo - např. do gulášku je chuťově lepší) a přidám přiměřeně hladké mouky tak, aby vznikla kašička. A poctivě míchám a míchám, aby se nepřipálila. Pak už stačí jen málo - jakmile má barvu, kterou jsem si vybrala (tmavší, světlejší), tak si pustím proud studené vody a šup s jíškou pod něj - NIKDY nepřestávám míchat. Vodu je třeba odhadnout, to chce cvik, nic těžkého to není. No a pak už jen provařit. Nikdy jsem neměla žmolky, nikdy jsem nemusela pasírovat.

přidejte na:
Ajaja

29. 03. 2010


Další články

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.