Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak správně vařit zeleninu

Zeleninu uvařím hned, jakmile jí sklidíme nebo koupíme – i když jí budeme jíst až další dny. Zeleninu nakrájíme na kousky, čím je zelenina tužší, tím ji nakrájíme menší. Uvedeme vodu do varu asi 3 l vody s lžičkou soli. Zeleninu dáváme do vody po částech, aby voda stále vřela. Podle tuhosti zeleniny vaříme jen několik sekund nebo několik minut. Zelenina je uvařená je-li sklovitá nebo podle chuti více či méně křupavá. Ihned vmícháme máslo a podáváme. Můžeme též zeleninu hned ochladit studenou vodou, dát okapat, zabalit a uschovat po několik dní v ledničce nebo zamrazit. Kdy je zelenina uvařená: Špenát po několika sekundách, fazolky po 4 minutách, květák po 6 minutách.

Fotogalerie

jessynka

31. 03. 2010


Přidat komentář
Ajaja
Upřímně řečeno, dám raděni přednost tomu, uvařit si ji tehdy, kdy se má v jídle objevit. Nic do foroty.

Ajaja 29. 03. 2010, 19:45

Facebook komentáře