Jak vařit úsporně?

Doba je zlá, ceny všeho rostou - potravin, energií... Pokud jde o energie, dá se na nich ušetřit i při běžném vaření. Stačí jen zvážit, zda chceme jídlo připravit v troubě či na plotně a uvědomit si, že trouba spotřebuje až 5x více energie. Máme-li tedy na výběr, je i toto jedním z kriterií. Nesmíme také zapomenout na volbu správných hrnců, a to v poměru jejich velikosti k velikosti plotýnek. Prakticky si musíme ohlídat, aby u elektrických plotýnek se dna hrnů kryly s plotýnkou, u plynových hořáků pak na to, aby kolo plamenů nebylo širší než dno hrnců.

přidejte na:
Ajaja

10. 08. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
A třeba u vaření brambor ve slupce a samozřejmě i jiných poživatin, je dobré vědět kdy vypnout a nechat dojít.

10. 08. 2010, 21:40

Ajaja
Ano, také kdy dát pokličku a kdy ne, kdy vařit v papiňáku a kdy ne... našlo by se toho více.

Ajaja 10. 08. 2010, 21:49