Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak vařit úsporně?

Doba je zlá, ceny všeho rostou - potravin, energií... Pokud jde o energie, dá se na nich ušetřit i při běžném vaření. Stačí jen zvážit, zda chceme jídlo připravit v troubě či na plotně a uvědomit si, že trouba spotřebuje až 5x více energie. Máme-li tedy na výběr, je i toto jedním z kriterií. Nesmíme také zapomenout na volbu správných hrnců, a to v poměru jejich velikosti k velikosti plotýnek. Prakticky si musíme ohlídat, aby u elektrických plotýnek se dna hrnů kryly s plotýnkou, u plynových hořáků pak na to, aby kolo plamenů nebylo širší než dno hrnců.

Ajaja

10. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
A třeba u vaření brambor ve slupce a samozřejmě i jiných poživatin, je dobré vědět kdy vypnout a nechat dojít.

10. 08. 2010, 19:40

Ajaja
Ano, také kdy dát pokličku a kdy ne, kdy vařit v papiňáku a kdy ne... našlo by se toho více.

Ajaja 10. 08. 2010, 19:49

Facebook komentáře