Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak zdravě jíst

Jak zdravě jíst ? Nejlépe je přidržet se jídel našich předků, neboť tyto kombinace máme v genech a tělo je na ně zvyklé. Podstatným problémem naší stravy je, že 80 procent potravin tělo překyseluje, Mezi hlavní viníky překyselení patří maso, sladkosti (respektive rafinovaný cukr) a syrové ovoce. Proto je vhodné jíst maso jen dvakrát týdně, Naši předci hodně konzumovali zavařeniny, protože tepelně zpracované ovoce je mnohem zdravější - vařením totiž ztratilo svoji kyselost.

K tradičním potravinám našich předků patří k nim chleba a k pití žitná káva ze směsi praženého žita a čekanky. Čekanka podporuje imunitu, žito čistí krev, pšenice je zase dobrá na krvetvorbu. Ideální chleba je proto pšenično-žitná šumava. Pšenice a žito jsou totiž tradičními plodinami, jimiž se v naší kotlině živíme po tisíce let. Proč se dává do brambor kmín? Protože na sebe váže škrob, který se jinak usazuje v kloubech. A proč patří ke svíčkové citron? Vytahuje z hovězího močovinu. A tak je třeba dobře zvažovat všechny potraviny.

Kyselá strava se dá velmi dobře neutralizovat petrželí, pivem - ale jedině plzeňskou dvanáctkou, ta jediná je zásaditá. Zásaditá je také kyselá okurka, což je paradox jen zdánlivý.

A geniální kombinace k jídlu ? Knedlo - zelo - vepřo. Zelí funguje jako katalyzátor, podporuje trávení masa. V rámci knedla - zela - vepřa je proto taky možné sníst víc masa než třeba při grilování, kdy si steak dáváme jen s chlebem.“

Ajaja

23. 02. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře