Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jarní gastronomické akce

Mikulovské vinné trhy (25. května 2013, Hotel Zámeček, K Vápence 6, Mikulov)

V máji se můžete těšit na prestižní degustaci špičkových vín z celé Moravy a spolu s bohatým kulturním programem je tato akce nejvyhledávanější v celém roce. Čekají na vás stánky s občerstvením, např. bramboráky, trdelníky, grilované sýry, maďarské speciality (čabajky,...) a další. Mezinárodní přehlídka přesnídávkových kotlíkových polévek (Krkonošské kyselo, Ukrajinský boršč, Sedlácká držtková, Moravská gulášovka, Záhorácká fazulňačka a jiné). Ochutnávka vín. Návštěvníci mohou využít možnosti převozu starodávným kočárem s vyhlídkou na panorama Mikulova.

Jarní gastronomické akce

Dny francouzské kultury v jižních Čechách (14. března – 5. dubna 2013, Vybrané restaurace, České Budějovice)

Dny francouzské kultury je festival pořádaný Francouzskou aliancí Jižní Čechy zaměřený na frankofonní kulturu a kuchyni. V rámci festivalu se můžete těšit na hudbu, filmy a návštěvu bretonského šéfkuchaře.

Špilberk Food Festival 2013 (10. – 12. května 2013, Hrad Špilberk, Špilberk 210/1, Brno-město)

Festival je určen všem milovníkům dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. O nevšední gastronomické zážitky se postarají přední šéfkuchaři nejvýznamnějších podniků JM kraje. Návštěvníky čekají také řízené degustace vín, snoubení vína s jídlem a prodejní přehlídka vín.

Po tři dny čeká na návštěvníky bohatý program plný degustací vín, kávového umění, ochutnávek destilátů, kuchařských exhibicí či pivních degustací. Samozřejmě nebudou chybět ani besedy s odborníky. Nedílnou součástí akce bude i prodejní přehlídka vín. Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného.

Apetit Festival Plzeň (18. – 19. května 2013, Areál za OC Plaza (bývalé výstaviště), Plzeň)

Svátek pro všechny gurmány, kteří budou mít možnost v rámci festivalu potěšit své chuťové buňky rozličnými jídly a nápoji. Akci doprovází bohatý doprovdný program plný kulinářských show, gastronomických prezentací a barmanské show.

Prezentace 10 vinařství, soutěžní přehlídka 15 top restaurací a 20 pivovarů, prezentace regionálních potravin, kaváren, gurmánských specialit a farmářské trhy. Kuchařské show Zdeňka Pohlreicha, známých osobností a špičkových šéfkuchařů, prezentace sommelierů. Součástí festivalu bude i dětský koutek a program určený těm nejmenším návštěvníkům.

Fotogalerie

Šéfredaktor

28. 02. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře