Jarní gastronomické akce

Mikulovské vinné trhy (25. května 2013, Hotel Zámeček, K Vápence 6, Mikulov)

V máji se můžete těšit na prestižní degustaci špičkových vín z celé Moravy a spolu s bohatým kulturním programem je tato akce nejvyhledávanější v celém roce. Čekají na vás stánky s občerstvením, např. bramboráky, trdelníky, grilované sýry, maďarské speciality (čabajky,...) a další. Mezinárodní přehlídka přesnídávkových kotlíkových polévek (Krkonošské kyselo, Ukrajinský boršč, Sedlácká držtková, Moravská gulášovka, Záhorácká fazulňačka a jiné). Ochutnávka vín. Návštěvníci mohou využít možnosti převozu starodávným kočárem s vyhlídkou na panorama Mikulova.

Jarní gastronomické akce

Dny francouzské kultury v jižních Čechách (14. března – 5. dubna 2013, Vybrané restaurace, České Budějovice)

Dny francouzské kultury je festival pořádaný Francouzskou aliancí Jižní Čechy zaměřený na frankofonní kulturu a kuchyni. V rámci festivalu se můžete těšit na hudbu, filmy a návštěvu bretonského šéfkuchaře.

Špilberk Food Festival 2013 (10. – 12. května 2013, Hrad Špilberk, Špilberk 210/1, Brno-město)

Festival je určen všem milovníkům dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. O nevšední gastronomické zážitky se postarají přední šéfkuchaři nejvýznamnějších podniků JM kraje. Návštěvníky čekají také řízené degustace vín, snoubení vína s jídlem a prodejní přehlídka vín.

Po tři dny čeká na návštěvníky bohatý program plný degustací vín, kávového umění, ochutnávek destilátů, kuchařských exhibicí či pivních degustací. Samozřejmě nebudou chybět ani besedy s odborníky. Nedílnou součástí akce bude i prodejní přehlídka vín. Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného.

Apetit Festival Plzeň (18. – 19. května 2013, Areál za OC Plaza (bývalé výstaviště), Plzeň)

Svátek pro všechny gurmány, kteří budou mít možnost v rámci festivalu potěšit své chuťové buňky rozličnými jídly a nápoji. Akci doprovází bohatý doprovdný program plný kulinářských show, gastronomických prezentací a barmanské show.

Prezentace 10 vinařství, soutěžní přehlídka 15 top restaurací a 20 pivovarů, prezentace regionálních potravin, kaváren, gurmánských specialit a farmářské trhy. Kuchařské show Zdeňka Pohlreicha, známých osobností a špičkových šéfkuchařů, prezentace sommelierů. Součástí festivalu bude i dětský koutek a program určený těm nejmenším návštěvníkům.

přidejte na:
Šéfredaktor

28. 02. 2013

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář