Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí kynuté briošky na burger sypané sezamem

Na 6-12 kousků budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1 hrnek teplé vody
  • 30 g cukru
  • 1 vejce
  • 40 g másla
  • 3 špetky soli

Na potření:

  • 1 vejce
  • seznam

Do mísy si připravíme 1 balíček sušeného droždí, 150 ml teplé vody a půl hrnku mouky. Vše důkladně zamícháme, přidáme 30 g cukru, 1 vajíčko, 40 g másla, tři špetky soli a zbylou mouku. Robotem nebo ručně zpracujeme v hladké těsto. Tip: Zpracováváte-li těsto ručně, hněťte jej alespoň 5 minut. Těsto zpracujeme v kouli, mísu vytřeme nebo vystříkáme olejem, poté vložíme těsto a necháme jej pod utěrkou asi 2 hodiny kynout. Po této době se můžeme pustit do tvarování briošek. Těsto pomoučíme a rukama zpracujeme, rozdělíme na stejně velké díly. Z tohoto množství vytvoříte 12 malých nebo 6 velkých briošek. Jednotlivé díly zpracujeme do tvaru měšce, otočíme a skládáme na  plech vyložený pečícím papírem. Briošky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Poté pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-25 minut, dokud nezískají krásnou hnědou barvu. Hotové briošky necháme vychladnout pod utěrkou, aby zůstaly vláčné. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

11. 04. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře