Ingredience:
- chlazené jehněčí kolínko
- med
- řepkový olej
- červené víno
- sůl
- pepř
- kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev)
- cibule
- česnek
- červená paprika
- cuketa
- červená cibule
- cous-cous (kuskus)
- šalotka
- čerstvá petržel
- čerstvý rozmarýn
- slanina
- zeleninový bujón
Na rozehřátou pánev nalijeme olej, zpěníme cibulku, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a dobře orestujeme. V mezičase si prošpikujeme jehněčí kolínko. Budeme ho špikovat česnekem a slaninou. Následně kolínka opepříme a osolíme. Na pánev k zelenině přidáme rozmarýn, trošku medu, červené víno a zeleninový bujón. Připravené koleno vložíme na pánev se zeleninou. Jehněčí budeme péct na 90 °C (v nádobách pečeme přibližně 5 hodin, záleží podle kvality vaši nádoby). Když máme maso dopečeno tak scedíme šťávu. Nyní si připravíme kuskus. Na pánvi si orestujeme cibulku, přidáme papriku, cuketu a uvařený kuskus. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvou petržel. Můžeme servírovat. Dobrou chuť!