Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečené jehněčí kolínko se zeleninovým cous-cousem

Ingredience:
  • chlazené jehněčí kolínko
  • med 
  • řepkový olej
  • červené víno
  • sůl
  • pepř
  • kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev)
  • cibule
  • česnek
  • červená paprika
  • cuketa
  • červená cibule
  • cous-cous (kuskus)
  • šalotka
  • čerstvá petržel
  • čerstvý rozmarýn
  • slanina
  • zeleninový bujón

Na rozehřátou pánev nalijeme olej, zpěníme cibulku, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a dobře orestujeme. V mezičase si prošpikujeme jehněčí kolínko. Budeme ho špikovat česnekem a slaninou. Následně kolínka opepříme a osolíme. Na pánev k zelenině přidáme rozmarýn, trošku medu, červené víno a zeleninový bujón. Připravené koleno vložíme na pánev se zeleninou. Jehněčí budeme péct na 90 °C (v nádobách pečeme přibližně 5 hodin, záleží podle kvality vaši nádoby). Když máme maso dopečeno tak scedíme šťávu. Nyní si připravíme kuskus. Na pánvi si orestujeme cibulku, přidáme papriku, cuketu a uvařený kuskus. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvou petržel. Můžeme servírovat. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

26. 03. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře