Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečené jehněčí kolínko se zeleninovým cous-cousem

Ingredience:
  • chlazené jehněčí kolínko
  • med 
  • řepkový olej
  • červené víno
  • sůl
  • pepř
  • kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev)
  • cibule
  • česnek
  • červená paprika
  • cuketa
  • červená cibule
  • cous-cous (kuskus)
  • šalotka
  • čerstvá petržel
  • čerstvý rozmarýn
  • slanina
  • zeleninový bujón

Na rozehřátou pánev nalijeme olej, zpěníme cibulku, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a dobře orestujeme. V mezičase si prošpikujeme jehněčí kolínko. Budeme ho špikovat česnekem a slaninou. Následně kolínka opepříme a osolíme. Na pánev k zelenině přidáme rozmarýn, trošku medu, červené víno a zeleninový bujón. Připravené koleno vložíme na pánev se zeleninou. Jehněčí budeme péct na 90 °C (v nádobách pečeme přibližně 5 hodin, záleží podle kvality vaši nádoby). Když máme maso dopečeno tak scedíme šťávu. Nyní si připravíme kuskus. Na pánvi si orestujeme cibulku, přidáme papriku, cuketu a uvařený kuskus. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvou petržel. Můžeme servírovat. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

26. 03. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře