Jídelníček pro posílení vlasů a kůže

53339_smallNaše babičky neměly tak pestrý repertoár, spíš žádný, v lékárnách, často velmi  velmi drahé preparáty a pochybným účinkem. Je zvláštní, jak si dovedly pomoci samy a nikdy nepochopím, jak na to vůbec přišly. My kolikrát ani nevíme co polykáme.

Zato na louce toho asi rostlo víc a zdravějšího než teď.

Základem všeho jsou tekutiny. Voda, voda a zase voda, kterou kdysi mohly pít z čistých studánek. Najděte mi teď nějakou... dokonce i skleničky si tam nechávaly!  Jako malá holka se na to pamatuji a s dětmi jsme jednu objevili v lese a zjara ji plno let chodili čistit. Nebyla jsem tam moře let, tak nevím.

Baleným vodám se zdaleka vyhýbám, nikdo mi nevysvětlí co je na nich zdravého, ani co tam vůbec je za vodu, zda z vodovodu, jak se jednou objevilo v dTestu? Tak ji mám v kohoutku doma  a piji ji odmala, tahat láhve domů ta  ještě do sběru - to ne. Tak tady jsem davové psychóze nepodlehla ani zpočátku.

Nejlepší je tedy čistá voda, čaj, bylinkový čaj, míchat s ovocnými šťávami, citron, jablko, co je po ruce a nezapomínat na zeleninu. Šťáva z mrkve i rajčat  a celeru, představu si udělá sám, kdo se nechce zase nacpat samou zeleninou, ono to taky není moc zdravé - nadýmání atd., dnes jsou odšťavňovače všude.

Už malým dětem jsme strouhaly mrkvičku s  citrónem. Nezapoměly jsme?

Pro zdraví vlasů a pokožky je nezbytný zinek a to už máme výhodu darů moře, kde je dnes možnost výběru a obsahují ho dostatečné množství.

Sama na sobě jsem dělala pokus, třepily se mi vlasy a já je chtěla dlouhé, ale jak jsem měla dlouhé, bylo to pořád dokola, ptala jsem se různých odborníků, až jsem kdesi přišla na zinek. Od té doby mám konečky neroztřepené... Fakt je, že jsem začala zinkem z lékárny.

Jinak, aby to nebylo dlouhé hodím sem příště nějaký konkrétní recept.

Jedna rada na konec. Nehezky vyhlížejícím popraskaným žilkám na pleti pomůžete větším přísunem rutinu a bioflavonidů - pohanka, citrusové plody, papriky.

Z vlastních zkušeností a různých zdrojů.

přidejte na:
Roxana

13. 12. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Za mě teda určitě dobré tipy. O tom, že růst vlasů se dá podpořit i změnou jídleníčku vím už dlouho a sama se o to snažím. Musím ale bohužel říct, že v mém případě to teda moc nepomohlo. Vlasy mi pořád bohužel vypadávají. Sice o něco méně, ale pořád. Právě proto si říkám jestli nezkusit nějakou vlasovou kosmetiku přímo pro tento účel určenou. Koukala jsem, že dost informací o tom mají třeba tady https://zivotavyziva.cz/vypadavani-vlasu/ Mají tam i nějaké srovnání, což přijde vhod. :)

Valerie Polášková 15. 09. 2021, 02:16