Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jídelníček pro posílení vlasů a kůže

53339_smallNaše babičky neměly tak pestrý repertoár, spíš žádný, v lékárnách, často velmi  velmi drahé preparáty a pochybným účinkem. Je zvláštní, jak si dovedly pomoci samy a nikdy nepochopím, jak na to vůbec přišly. My kolikrát ani nevíme co polykáme.

Zato na louce toho asi rostlo víc a zdravějšího než teď.

Základem všeho jsou tekutiny. Voda, voda a zase voda, kterou kdysi mohly pít z čistých studánek. Najděte mi teď nějakou... dokonce i skleničky si tam nechávaly!  Jako malá holka se na to pamatuji a s dětmi jsme jednu objevili v lese a zjara ji plno let chodili čistit. Nebyla jsem tam moře let, tak nevím.

Baleným vodám se zdaleka vyhýbám, nikdo mi nevysvětlí co je na nich zdravého, ani co tam vůbec je za vodu, zda z vodovodu, jak se jednou objevilo v dTestu? Tak ji mám v kohoutku doma  a piji ji odmala, tahat láhve domů ta  ještě do sběru - to ne. Tak tady jsem davové psychóze nepodlehla ani zpočátku.

Nejlepší je tedy čistá voda, čaj, bylinkový čaj, míchat s ovocnými šťávami, citron, jablko, co je po ruce a nezapomínat na zeleninu. Šťáva z mrkve i rajčat  a celeru, představu si udělá sám, kdo se nechce zase nacpat samou zeleninou, ono to taky není moc zdravé - nadýmání atd., dnes jsou odšťavňovače všude.

Už malým dětem jsme strouhaly mrkvičku s  citrónem. Nezapoměly jsme?

Pro zdraví vlasů a pokožky je nezbytný zinek a to už máme výhodu darů moře, kde je dnes možnost výběru a obsahují ho dostatečné množství.

Sama na sobě jsem dělala pokus, třepily se mi vlasy a já je chtěla dlouhé, ale jak jsem měla dlouhé, bylo to pořád dokola, ptala jsem se různých odborníků, až jsem kdesi přišla na zinek. Od té doby mám konečky neroztřepené... Fakt je, že jsem začala zinkem z lékárny.

Jinak, aby to nebylo dlouhé hodím sem příště nějaký konkrétní recept.

Jedna rada na konec. Nehezky vyhlížejícím popraskaným žilkám na pleti pomůžete větším přísunem rutinu a bioflavonidů - pohanka, citrusové plody, papriky.

Z vlastních zkušeností a různých zdrojů.

Fotogalerie

Roxana

13. 12. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře