Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jídlo opaluje!

Strava ovlivňuje kvalitu pleti – to je stará známá věc. Ale víte taky, že po určitém jídle bude vaše pokožka více opálená? Aby se Vám zlatavý nádech pleti udržel i dlouho po dovolené, musíte jíst ty správné potraviny – bohaté především na betakarotén a antioxidanty.

Takže svíčkovou nebo pina coladu asi ne… spíš takovou mrkev, papriku, rajčata či brokolici. Víte, co mají tyto plodiny společného a důležitého pro zlatavou pleť? Obsahují karotenoidy. Přírodní barvivo, které se vyskytuje hlavně ve žlutém, oranžovém a červeném ovoci a zelenině. Díky nim vám pokožka krásně zhnědne, i když ji budete vystavovat slunci velice krátkou dobu. Navíc mají karotenoidy výrazné antioxidační účinky – což je další benefit.

61322_mediumBarevné koktejly
Nemusíte zůstat jen u zeleninových a ovocnými salátů či hromádce meruněk na zahnání hladu v kabelce. Dejte si třeba koktejl! Taková Bloody Mary je kromě alkoholu plná vitamínů a minerálů. Přítomnost alkoholu s karotenoidy se nevylučuje. Nezapomeňte ovšem na to, že alkohol odvodňuje, což znamená, že silně vysušuje pleť.  
Pokud chcete udělat pro svoje zdraví maximum (a nezatěžovat přitom svoje játra), dobrou službu vám prokáže prakticky jakékoli ovoce či zelenina, ať už žluté, oranžové, červené či zelené. Vyzkoušet můžete rozličné kombinace: třeba mrkev s malinami. Nebo banány s kivi a šťávou z pomeranče. Vynikající jsou také listy pikantního špenátu se sladkými rajskými jablíčky a trochou medu s citronovou šťávou na ochucení.

Ideální je kombinace doplňků a stravy
Pokud chcete svoje opálení co nejvíc podpořit, vyberte si některý z osvědčených doplňků stravy obsahujících karotenoidy a další antioxidanty jako selen, zinek a vitamíny C a E. Vyzkoušet můžete například Selzink Plus, ve kterém najdete všechny tyto látky pěkně pohromadě. Pak už stačí jen vyložit se na chvilku na sluníčko, zapít doplněk svěžím koktejlem a prázdninové opálení je tu!

Fotogalerie

Šéfredaktor

24. 09. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře