Jídlo opaluje!

Strava ovlivňuje kvalitu pleti – to je stará známá věc. Ale víte taky, že po určitém jídle bude vaše pokožka více opálená? Aby se Vám zlatavý nádech pleti udržel i dlouho po dovolené, musíte jíst ty správné potraviny – bohaté především na betakarotén a antioxidanty.

Takže svíčkovou nebo pina coladu asi ne… spíš takovou mrkev, papriku, rajčata či brokolici. Víte, co mají tyto plodiny společného a důležitého pro zlatavou pleť? Obsahují karotenoidy. Přírodní barvivo, které se vyskytuje hlavně ve žlutém, oranžovém a červeném ovoci a zelenině. Díky nim vám pokožka krásně zhnědne, i když ji budete vystavovat slunci velice krátkou dobu. Navíc mají karotenoidy výrazné antioxidační účinky – což je další benefit.

61322_mediumBarevné koktejly
Nemusíte zůstat jen u zeleninových a ovocnými salátů či hromádce meruněk na zahnání hladu v kabelce. Dejte si třeba koktejl! Taková Bloody Mary je kromě alkoholu plná vitamínů a minerálů. Přítomnost alkoholu s karotenoidy se nevylučuje. Nezapomeňte ovšem na to, že alkohol odvodňuje, což znamená, že silně vysušuje pleť.  
Pokud chcete udělat pro svoje zdraví maximum (a nezatěžovat přitom svoje játra), dobrou službu vám prokáže prakticky jakékoli ovoce či zelenina, ať už žluté, oranžové, červené či zelené. Vyzkoušet můžete rozličné kombinace: třeba mrkev s malinami. Nebo banány s kivi a šťávou z pomeranče. Vynikající jsou také listy pikantního špenátu se sladkými rajskými jablíčky a trochou medu s citronovou šťávou na ochucení.

Ideální je kombinace doplňků a stravy
Pokud chcete svoje opálení co nejvíc podpořit, vyberte si některý z osvědčených doplňků stravy obsahujících karotenoidy a další antioxidanty jako selen, zinek a vitamíny C a E. Vyzkoušet můžete například Selzink Plus, ve kterém najdete všechny tyto látky pěkně pohromadě. Pak už stačí jen vyložit se na chvilku na sluníčko, zapít doplněk svěžím koktejlem a prázdninové opálení je tu!

přidejte na:
Šéfredaktor

24. 09. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář