Jím pro charitu

Festival Jím pro charitu spojí dobré jídlo s dobrým skutkem a postaví dětskou hernu v nemocnici!

Jím pro charitu. Tak se jmenuje nový gastronomický festival z dílny Alakarte.cz, který proběhne od 19. 11. do 19. 12. 2012 ve více než 160 restauracích po celé České republice. Hlavní myšlenkou festivalu je spojit dobré jídlo s dobrým skutkem. Stačí si pouze zdarma rezervovat stůl v restauraci na www.jimprocharitu.cz. Za každého hosta věnuje Alakarte.cz 10 Kč Nadačnímu fondu Kapka naděje.

61896_medium

Festival Jím pro charitu je první akcí svého druhu v České republice a pro milovníky dobrého jídla představuje skvělou příležitost spojit příjemné s užitečným. „Pořádáme spoustu tematicky zaměřených gastronomických festivalů, jako jsou Taste of America, Chřestfest nebo Gastronomico. Festival Jím pro charitu není jen o tom, že si lidé pochutnají, ale ještě ke všemu přispějí na dobrou věc. A nemusí pro to udělat nic navíc,“ představuje jednoduchý koncept festivalu Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz.

Festival Jím pro charitu „postaví“ dětskou hernu v nemocnici

61895_mediumSlogan festivalu zní „Rezervujte si svůj dobrý skutek“ a rozhodně nejde o nic složitého. Stačí udělat tři jednoduché kroky – vybrat si na oficiálním webu www.jimprocharitu.cz restauraci podle své chuti, rezervovat stůl a pak už si jen užít výborné jídlo. Někteří šéfkuchaři pro tuto příležitost dokonce připravili speciální charitativní menu. Například ve vyhlášené pražské restauraci Amade si hosté pochutnají na jelení pleci na víně s bramborovými plackami, Magická zahrada vsadila na daňčí guláš s brusinkami a Ambroisie Caffé Restaurant na hovězí flank steak s kaštanovou omáčkou.

Za každého usazeného hosta věnuje Alakarte 10 Kč na konto Nadačního fondu Kapka naděje, který za vybrané peníze pořídí dětskou hernu na Transplantační jednotce Fakultní nemocnice v Motole. „Pobyt v nemocnici není pro děti nikdy jednoduchý. Jsou v cizím prostředí, chybí jim rodina a domov. O to důležitější je, aby si tu našly kousek svého vlastního světa plného odreagování a zábavy. Právě tím bude dětská herna. Jsme rádi, že ji díky festivalu Jím pro charitu budeme moci hezky zařídit,“ přiblížila Elen Švarcová, ředitelka Nadačního fondu Kapky naděje.

Přispět se dá i bez vidličky a nože

Lidé, kteří nechtějí vyrazit do restaurace, ale přesto by festival Jím pro charitu a výstavbu dětské herny rádi podpořili, mají také možnost. Mohou posílat peníze na speciální účet číslo 8900188447/2600 zřízený Nadačním fondem Kapka Naděje pod variabilním symbolem 1111. Celý výtěžek z festivalu Jím pro charitu bude předán na závěrečné tiskové konferenci 20. 12. 2012.

přidejte na:
Šéfredaktor

19. 11. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář