Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kachní prsa s tymiánem a rozmarýnem

Ingredience:
  • 4 ks kachních prsou 
  • jemná možská sůl
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn

Nejprve kachní prsa omyjeme pod studenou vodou a vysušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Položíme maso na prkénko a kůži nařízneme křížem. Nejdříve prsa smažíme na straně s kůží asi 5 minut, aby trochu zrůžověla. Poté maso otočíme a smažíme dalších 5 minut. Podle chuti je osolíme jemnou mořskou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem.  Poté dáme maso do trouby a pečeme 10 minut při teplotě na 180 °C. Než budeme maso servírovat, zabalíme ho do alobalu. Tip: Položte na maso snítko tymiánu nebo rozmarýnu. Nechte maso odpočívat 4 - 5 min při pokojové teplotě. Nyní můžeme maso nakrájet na 1 cm tenké plátky. Pokud má maso světle červenou barvu, je správně usmažené. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

03. 05. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře