Milovníci čokolády nemusejí dále zoufat. Již nebudete muset hlídat každou kalorii, kterou do těla dostanete běžnou konzumaci kakaa nebo tabulky čokolády, když vás na ní přepadla chuť. Jak toho klidu dosáhnout? Jednoduše jinou možností - karobem.
#tescoma-velmi-siroky
V čem je rozdíl?
Vzhledem i chutí je stejný jako kakao, ale na rozdíl od něj neobsahuje nadměrné množství tuků a nemusí být přislazován.
Obsahuje velké množství vitamínů (A, B1 a B2) i minerálů, mezi kterými se nachází vápník, hořčík, draslík, mangan či železo.
Také látky jako jsou pektin a lignin - v případě, že trpíte na snižování hladiny cholesterolu nebo vás trápí špatné trávení, tyto látky zaručeně pomohou.
Karob v kuchyni
Dnes se vyrábí i takzvaný "karobový sirup", který velmi účinně napomáhá udržovat hladinu krevního cukru v normě. Tímto je vhodný také pro diabetiky. Nejsnadnějším způsobem konzumace tohoto sirupu je připravit si karobový nápoj - horkou čokoládu. Jestliže máte chuť na něco k mlsání, můžete si udělat domácí rozinky a oříšky v čokoládě.
Práškový karob naopak poslouží jako dokonalý doplněk vašich ovesných vloček, pudinku nebo jako ingredience při pečení čokoládového dortu.