Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kam s upečeným vánočním cukrovím

59812_small

Celý život jsem hodně pekla a to i přes 20 druhů, nějak jsem to zdědila po mamince.

Jenže, pak Praha a kam s ním?  Naštěstí děti byly mimina a my do dvou let dostali 3+1 s lodžií, krásný, novostavbu. Hlavně ta lodžie mne neskonale těšila. Ta v zimě sloužila jako lednice.

Přišly vánoce, tehdy jsem byla  plna radosti ze všeho, na vánoce se radostně připravovala od léta,  nejen dárečky, ale i kdejaká šikovná krabička (vedle byly veliké potraviny) jsem vyprosila, jen co byla krabice otviratelná zvrchu, pevná a tak akorát veliká.

Nastala doba plastová, daly se koupit i plastové dózy do mikrovlnek, ale to  mi  nějak nevyhovovalo a plechové dózy jsou tak kvalitní, že reznou a to mít nemusím.

Kupodivu, nejvíc jsem si rozuměla s krabicemi plastovými od cukrovinek a z tvrdého kartonu - na poště na balíky.

Co potřebuje navlhnout, je lépe do kartonu, ale i plastové nechám pootevřené a přikryté ubrouskem.

No a má nejmilejší, letos? Dostala jsem od dcery krabici bonbonů, než jsem se otočila, pomalu jsem ani neochutnala, pak měli akci, donesla druhou, teď se chystám pro další dvě, jsou super, tedy pro mne. A ta dobrota s tím koupená je prostě, no, dlouho vám tam nevydrží, co to je psát nebudu, foto myslím  napovídá dost.

A co teprve jak se hodí, když přijde nečekaná návštěva - ke kafíčku!

Jo a rozměry: průměr na dně - 21,5 cm

průměr nahoře - víko 23,5 cm

výška dózy      - 10,5 cm

59815_small

Fotogalerie

Roxana

17. 01. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře