Kdy začít péct cukroví a jak jej skladovat?

Druhá adventní neděle je za námi a mnoho nadšených pekařek se už nemůže dočkat přípravy cukroví. Jak si celý proces naplánovat tak, abyste se nezbláznila a každý druh byl přesně takový, jaký má být? Přečtěte si naše tipy a zjistíte nejen, kdy začít cukroví péct, ale také, jak ho správně skladovat, aby se i po delší době rozplývalo na jazyku.

Základem úspěchu při pečení cukroví je umístění na temné a chladné místo. Otázkou však je, v čem ho skladovat. Je lepší vsadit na papír, plast či kovovou dózu? Podle odborníků záleží na typu těsta.

Kdy začít péct cukroví

  • Na svatou Kateřinu by se mělo začíst s pečením druhů, kterým trvá nejdelší čas změknout. Typickým příkladem jsou tradiční perníčky (pokud nemáte recept na ty, které jsou hned měkké).
  • Druhá vlna začíná na Mikuláše. V tento čas se hospodyně zaměřují na neplněné cukroví. Na to plněné se čeká až na svátek svaté Lucie.
  • A nakonec na nepečené mňamky přijde čas zhruba týden před Štědrým dnem.

Slepované cukroví

Kdy začít péct cukroví a jak jej skladovat? Linecké cukroví je pověstné svou marmeládou. Ta dodává jakémukoli čajovému pečivu správný šmrnc a příjemně osvěží. Použít můžete různé druhy. Chcete-li vsadit na klasiku, vyberte rybízovou nebo višňovou příchuť, máte-li v úmyslu experimentovat, vyzkoušejte džem z exotického ovoce.

Jelikož je slepované cukroví poměrně aromatické, dopřejte mu samostatné skladování. Vyberte si menší plastové dózy, vystelte je ubrouskem a hezky vedle sebe naplňte cukrovím. Nakonec obsah dózy překryjte ubrouskem a zavřete.

Cukroví ze sušenkového těsta

Vanilkové rohlíčky, medvědí pracny či zázvorky. Všechny druhy mají základ v sušenkovém těstě,Kdy začít péct cukroví a jak jej skladovat? které má být ve výsledku křehké a rozplývat se na jazyku. Co se týče uskladnění, nebudete mít s ním moc práce. Vybrat pro ně totiž můžete papírové, plastové i kovové dózy. Ty vystelte klasicky ubrouskem a vrstvěte.

Jak dlouho zůstane cukroví čerstvé?

Průměrná doba spotřeby bývá pět až devět týdnů. Zvýšenou pozornost věnujte cukroví s krémem, tam totiž hrozí žluknutí.

Tip na závěr

Máte rádi perníčky, ale neděláte je, protože vám každý rok ztvrdnou? Dejte do krabice k hotovým perníčkům kousek chleba, citronové kůry nebo jablka. Díky těmto surovinám podpoříte vlhkost uvnitř krabice a vláčnost perníčků.

přidejte na:
BB

05. 12. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář