Vánoční perníčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku prosejeme a smícháme s moučkovým cukrem, sodou, kakaem a perníkovým kořením. Poté přidáme med, vejce a změklou heru. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici uležet minimálně 1 den. Pak jej rozválíme a vykrajujeme z něj tvary pomocí vykrajovátek na cukroví. Tvary pak pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca na 180°C. Po dopečení je dáme na rovnou podložku, aby se nám nezkroutily, a necháme vychladnout.
Tip k receptu
Pokud s perníčky začínáte, doporučuji vykrajovat pouze oblé tvary, aby nebyly spálené špičky u špičatých tvarů. Můžeme dozdobit bílkovou polevou. Na množství perníku používám 1 bílek, 180 g moučkového cukru, 1 lžičku citrónové šťávy (přecezené!). Vše utřeme minimálně 15 minut a pak polevou zdobíme (mějte ji v nějaké uzavřené misce nebo pod fólií, protože rychle schne).
Edita21. 10. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 07. 10. 2012, 12:04

Svetlana 12. 12. 2016, 20:53

palino 02. 12. 2019, 18:36

majka 05. 02. 2020, 21:26

David 17. 11. 2021, 00:20
Edita 21. 10. 2009, 14:29
Angel 666 22. 10. 2009, 14:02
veerac 03. 11. 2009, 13:28
Angel 666 04. 11. 2009, 07:13
veerac 04. 11. 2009, 21:38
Maja 18. 11. 2009, 20:31
veerac 19. 11. 2009, 17:44
Angel 666 20. 11. 2009, 00:05
Maja 20. 11. 2009, 07:58
Monča 20. 11. 2009, 14:40
Maja 20. 11. 2009, 19:14
veerac 20. 11. 2009, 20:21
Angel 666 22. 11. 2009, 22:54
veka 14. 12. 2009, 09:10
Angel 666 14. 12. 2009, 10:20
veerac 14. 12. 2009, 21:35
Tatiana 18. 12. 2009, 12:31
veerac 18. 12. 2009, 19:43
Tatiana 16. 12. 2010, 12:07
veerac 25. 12. 2010, 19:49
pavlinf 02. 08. 2016, 12:37