Vánoční perníčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku prosejeme a smícháme s moučkovým cukrem, sodou, kakaem a perníkovým kořením. Poté přidáme med, vejce a změklou Heru. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici uležet minimálně 1 den.
Pak jej rozválíme a vykrajujeme z něj tvary pomocí vykrajovátek na cukroví. Tvary pak pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca na 180°C. Po dopečení je dáme na rovnou podložku, aby se nám nezkroutily, a necháme vychladnout.
Tip k receptu
Pokud s perníčky začínáte, doporučuji vykrajovat pouze oblé tvary, aby nebyly spálené špičky u špičatých tvarů.
Můžeme dozdobit bílkovou polevou. Na množství perníku používám 1 bílek, 180 g moučkového cukru, 1 lžičku citrónové šťávy (přecezené!). Vše utřeme minimálně 15 minut a pak polevou zdobíme (mějte ji v nějaké uzavřené misce nebo pod fólií, protože rychle schne).
21. 10. 2009
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziLucie 07. 10. 2012, 14:04
David 17. 11. 2021, 01:20