Na dnešní den doporučujeme kližku s Guinessem. Výborná je s bramborovou kaší a libovolnou zeleninou připravenou v páře.
Ingredience:
- 800 g hovězí kližky
- 1 kg cibule nakrájené na kostičky
- 4 stroužky drceného česneku
- 500 ml piva Guiness
- 2 lžíce kvalitního italského rajského protlaku
- hovězí vývar
- hrubě mletý pepř
- sůl
- 150 g sádla
Kližku odblaníme a nakrájíme na větší kostky. V hrnci se širším pevným dnem rozpálíme sádlo, vložíme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dohněda. Přidáme česnek, protlak a přihodíme kližku. Smažíme dokud maso nezhnědne a nepřestane pouštět šťávu. Následně osolíme a opepříme. Poté přilijeme vývar a za občasného míchání jej vyvaříme. Nakonec zalijeme pivem Guiness, stáhneme teplotu a přikryté dusíme doměkka. Podáváme s bramborovou kaší či libovolnou zeleninou připravenou v páře. Dobrou chuť!