Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kližka s Guinessem

Na dnešní den doporučujeme kližku s Guinessem. Výborná je s bramborovou kaší a libovolnou zeleninou připravenou v páře.

Ingredience:
  • 800 g hovězí kližky
  • 1 kg cibule nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 500 ml piva Guiness
  • 2 lžíce kvalitního italského rajského protlaku
  • hovězí vývar
  • hrubě mletý pepř
  • sůl
  • 150 g sádla
Kližku odblaníme a nakrájíme na větší kostky. V hrnci se širším pevným dnem rozpálíme sádlo, vložíme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dohněda. Přidáme česnek, protlak a přihodíme kližku. Smažíme dokud maso nezhnědne a nepřestane pouštět šťávu. Následně osolíme a opepříme. Poté přilijeme vývar a za občasného míchání jej vyvaříme. Nakonec zalijeme pivem Guiness, stáhneme teplotu a přikryté dusíme doměkka. Podáváme s bramborovou kaší či libovolnou zeleninou připravenou v páře. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

10. 07. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře