Koření na sýry

Koření, které používáme na sýry a do sýrů existuje v nepřeberném množství. Koření se do sýrů a jejich následnou úpravu snad používá od pradávna. Koření sýrům dodává vůni, příjemnou chuť a proto pro Vás máme pár tipů, jaké koření na sýry použít.

34723_medium

Koření používané při výrobě sýrů

Při výrobě sýrů se v dnešní době používá celá řada koření, které dodávají sýrům patřičnou chuť i vůni. Celá řada tuzemských výrobců sýrů rozšiřuje svůj sortiment o dochucované sýry kořením již ve výrobě, což jste si určitě na pultech a regálech obchodů všimli. Nejvíce používané koření již v prvotní výrobě je například zelený pepř, červený pepř, chilli papričky, bílý pepř, pažitka, paprika, ořechy, křen a spousta dalších.

Nakládané sýry

Koření s použitím do nakládaných sýrů, musí být v tomto případě velice kvalitní, proto jej doporučujeme kupovat ve specializovaných prodejnách s kořením, ale i tu je občas potřeba dávat pozor na kvalitu. Nejvíce užívaným kvalitním kořením na nakládané sýry je již hotová kořenící směs od společnosti KOŘENÍ ROSSK s.r.o. s názvem Texas Country. Jde o kořenící přípravek, který se hojně používá na nakládané sýry všech druhů včetně oblíbených nakládaných hermelínů.  Pokud ovšem chcete pikantní nakládaný hermelín, doporučujeme zakoupení koření s názvem Hungária, které lze také ve vysoké kvalitě pořídit u této společnosti. Koření Hungária se vyznačuje jemně pikantní chutí a příjemnou vůní, která se prolíná s vůní a chutí smetanových sýrů. Pokud při výrobě sýrů a nakládání sýrů používáme kvalitní výběrové koření, máme zaručen úspěch a hlavně si sýr nepokazíte nekvalitními náhražkami a extrakty koření.

Sýry na grilu

V dnešní době se hodně rozmohlo grilování, či rožnění sýrů v alobalu, na které se používá vesměs koření na grilování a na nějž máte momentálně chuť. Není striktně dané, které koření si na grilované sýry dát, ale platí opět pravidlo, čím je koření kvalitnější, tak i požitek s chuti a vůně je mnohonásobně a nesrovnatelně lepší. Grilované sýry se dají buď před grilováním okořenit, zabalí se do alobalu a vloží na gril. Doporučujeme začít grilování sýrů stranou k žhavému tou zabalenou stranou. Na druhou stranu otáčíme po zjevném proměknutí sýru a nemůže se nám tedy stát, že nám sýr přes balenou stranu proteče ven. Po ugrilování sýru, položíme na talířek, se shora alobal rozbalíme a užíváme si chuť i vůni. Druhou variantou jak připravit grilovaný sýr je po ugrilování potřít, již připravenou potírkou koření s olejem po rozbalení alobalu na talířku.

Nejprodávanější koření na sýry

Na přípravu sýrových talířů, nakládaných sýrů a sýrů na grilování doporučujeme použití těchto kvalitních kořenících přípravků a výběrového koření. Nejvíce oblíbené koření je s názvem Texas Country, Thajský gril, Hungária, Argentina, Grilovací koření, Nasi Goreng, Adamova žebra, Barevný pepř, Bílý pepř.

Článek byl sepsán naším partnerem: www.levnekoreni.cz

přidejte na:
Šéfredaktor

09. 09. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář