Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kotrč kadeřavý (Kučierka veľká)

Kotrč kadeřavý Rastie pri kmeňoch borovic , občas i smrekov, jedlí a smrekovcov.Plodnica je vysoká 5-20cm, niekedy aj vyššia, bežne s hmotnosťou 0,5-1,5 kg.Je to lahôdková huba, použivaná najmä do polievok.Vyžaduje si však dlhšiu tepelnú úpravu.

Jozef

14. 09. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
A tam, kde jej najdeme, si můžeme být jisti, že je les zdraví.

14. 09. 2010, 10:58

Jitka
Pane Jozefe, děkuji za upřesnění slovenského názvu, já jsem měla k dispozici jen nepřesný překladač.

Jitka 14. 09. 2010, 11:56

Thumb
Omlouvám se za tu hrubku, ale po vytržení zubu jsem si musela vzít prášek a byla dost otupělá.

Tudy 14. 09. 2010, 21:03

Facebook komentáře