Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krtkův dort - příběh

Docela jsem se po létech pobavila a to již podruhé na stejné téma, možná se na smrtelné posteli pobavím potřetí, ale nostalgie přibývá...

Bylo to v Praze v r. 1998. Jezdila jsem kolem jedné cukrárny a moje, tehdy 14letá dcera milovala zvířátka z marcipánu. Občas jsem na té stanici nastupovala a nějaké jí v blízké cukrárně zakoupila - tam měli zvlášť vydařené kusy, ale některé jsem ani takovému dítěti nemohla koupit!  Ale měli výběr a výborně chutnaly.

Tehdy jsem si vybrala k cestě domů právě tuto stanici autobusu a zaběhla do cukrárny. No, Krtka jsem tu tedy  ještě neviděla!  Že on má premiéru?

Byla to doba  "Krtková".

Začal se vyrábět Krtkův dort v prášku,  rychle dosáhl všeobecné obliby  a popularity pro svoji jednoduchou přípravu , kterou svedly i starší děti a dcera ho milovala  a uměla si ho i připravit, tehdy jsem skutečně časem neoplývala, což mi bylo ovšem finančně dostatečně nahrazeno, ráda na ty doby vzpomínám, jen tahle krásná etapa vývoje dětí mi pár let unikla. Lituji toho trochu dodnes...

Přišla jsem domů a na stolku stál Krtkův dort... vyvalila jsem oči  a otevřela ústa!

Dcera nechápavě koukala, vždyť ho nedělala poprvé a tak zle zas nevypadá, div se neurazila. Tak jsem z kabelky vytáhla Krtečka a posadila za všeobecného veselí na dort.

Že by telepatie?

A dnes jsem náhodou cosi hledala a narazila na foto. Zamáčkla jsem slzu a podělila se o svůj zážitek hned s vámi.

Krtkům zdar a marcipánovým zvlášť !!!

Roxana

Fotogalerie

Roxana

04. 10. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře