Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kultura u stolu?

Mám ve velké oblibě knihu "Vejce a já". Její pohled na svět a kulinářské umění mne nejdnou pobavil, ale i inspiroval. Pravdou je, že mne velké zdobení moc nebaví, ovšem když se většinou v neděli, vybičuji k této aktivitě, tak je mým drahým kvitována (přivítána) velmi spokojeně, jen to nesmím pšehánět s množstvím zeleniny. Obdivuji ty, co se takovýmto zdobením  zabývají častěji, ale jejich blízcí to zajisté ocení i tehdy až se osamostatní  a budou ve svém okolí šířit kulturu stolování, neb ta nespočívá jen ve správném chování u stolu, ale i v úpravě stolu, pokrmu a i v tom, jak se k jídlu dostavíme upraveni a jak jsme schopni u stolu hovořit.

28. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
A to já zeleninku "na ozdobu" dávám a hojně, neb je to někdy jediná forma, jak ji do "pánů" dostat. Tím, že je jen "na ozdobu", je jasné, že to není povinná součást jídla, takže jíst se nemusí, tudíž se sní a nereptají :-))))

Ajaja 02. 09. 2010, 17:13

Thumb
Což o zeleninu, ale třeby takové vytahané tepláky a "sexy domácí upatlané triko"

02. 09. 2010, 21:12

Ajaja
Jasně... to je pak lépe "stolovat" separátně...

Ajaja 04. 09. 2010, 07:26

Facebook komentáře